De kunst van stagebegeleiding

“Een stage is meer dan een kijkje nemen op de werkvloer”. Studenten van opleidingen in de kinderopvang, (jeugd-)zorg, welzijn, overheid en onderwijs combineren hun studie met een plek in het werkveld om praktijkgericht te mogen leren. Niet alleen de stagiaire …

De kunst van stagebegeleiding Read More »

De Pedagogisch coach op de werkvloer

Herken je dit? Jij en je collega’s werken met veel plezier bij een kinderopvangorganisatie. Jullie zorgen, voeden op en maken kinderen wegwijs in de wereld. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Want wat doe je als een kind niet …

De Pedagogisch coach op de werkvloer Read More »

Oplossingsgericht werken: hoe het óók kan!

Door: Nanja Tiggelaar | Datum: 2 februari 2018  “Ik ga nu met veel meer energie naar gesprekken die ik eerst echt moeilijk vond” Oplossingsgericht werken: hoe het óók kan! Het is donderdagmiddag. Ik loop samen met mijn vriend op de …

Oplossingsgericht werken: hoe het óók kan! Read More »

Hoe eigen regie en dialoog een blijvende plek krijgen in een Gelderse zorgorganisatie

Voor veel organisaties is het niet eenvoudig om duurzame inzetbaarheid in de praktijk te brengen. Want waar moet je beginnen? En wat levert het je op? Hoe duurzame inzetbaarheid eruit kan zien, lichten we toe met een voorbeeld.  

Werkgever in overheid en onderwijs? Zó krijg je meer plezier van je ex-werknemer.

Heb jij je ex-werknemer wel eens goed bekeken? Met de juiste begeleiding komt zij dankzij jou toe aan de volgende stap in haar loopbaan, en heb jij er een flinke besparing én een ambassadeur bij.

Zelfsturing? Een kenmerk van elk levend organisme

We leven in een fascinerende tijd. Er moet snel en wendbaar gereageerd worden. De roep om het ontwikkelen van meer zelfsturing bij medewerkers en in teams is dan ook veelgehoord. Het goede nieuws is dat zelfsturing een aangeboren eigenschap is van ieder mens.

Beeldcoaching, een krachtig middel met winst voor het hele team

Beeldcoaching is een krachtige vorm van coaching, die aansluit bij de nieuwe mogelijkheden van de beeldcultuur. Een traject voor medewerkers binnen zorg, welzijn en onderwijs, dat de ervaren medewerker, die vastzit in routines, weer in beweging kan zetten.

Van transitie naar transformatie. Hoe stimuleer je cultuurverandering op de werkvloer?

De huidige transities in het sociaal domein vragen om een transformatie. Je als professional en als organisatie blijvend ontwikkelen, is onlosmakelijk verbonden met het succes van de organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat veranderingen op de werkvloer beklijven? Hoe stimuleer je blijvende cultuurverandering? De lerende organisatie biedt perspectief.