Outplacement

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

De reden van een outplacementtraject is vaak vervelend. Toch is het belangrijk er gemotiveerd in te stappen. Wanneer er ontslag voor je dreigt door bijvoorbeeld een arbeidsconflict of reorganisatie, zal je je moeten bezinnen op je toekomst. Je krijgt bij een reorganisatie namelijk niet altijd een baangarantie. Werkgevers komen je in dit soort situaties tegemoet door je een outplacementtraject te laten volgen. Samen met een loopbaancoach bekijk je je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Een outplacementtraject bij Kans² bestaat uit 5 fases:

 1. Verwerking
 2. Zelfonderzoek
 3. Sollicitatietraining
 4. Netwerken
 5. Werk vinden

Verwerking: Wij vinden het belangrijk dat je het verleden kunt verwerken en vervolgens loslaten, waardoor je open staat voor de toekomst.

Zelfonderzoek: We zijn ervan overtuigd dat zelfonderzoek erg belangrijk is om bevestigd te krijgen welk soort werk goed bij je past en waar je je in kan onderscheiden. Dat doen we door gesprekken en testen die je deels heel makkelijk via internet kunt doen.

Sollicitatietraining: Wij leren je de kunst van het solliciteren: goede brieven schrijven, hoe pas je je cv aan op de vacature, jezelf leren verkopen, goed omgaan met social media en maximaal inzetten om een baan te vinden en slim gebruik maken van vacaturebanken en vacature alerts.

Netwerken: Je wilt graag in contact zijn met de mensen die nu het werk doen dat jij graag wilt doen. Zij zijn degenen die het eerst te horen krijgen dat er soortgelijke functies vrijkomen. Door je netwerk actief uit te breiden met personen die kennis en ervaring hebben, of in de juiste omgeving werken, bereik je veel resultaat!
Je leert gebruik maken van jouw eigen netwerk, het uit te breiden en netwerkgesprekken aan te gaan, ook met onbekenden!

Werk vinden: In de laatste fase ga je actief op zoek naar een baan. Hiervoor hebben we hele handige hulpmiddelen die je ondersteunen. In de meeste gevallen lukt het om een nieuwe baan te vinden aan het eind van het traject.

Op zoek naar een coach?

Wij bespreken graag de passende mogelijkheden met jou in een kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op op telefoonnummer 030-8784881 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.

Ik wil meer informatie over een coachingstraject

  Vul het formulier in en we nemen contact met jou op.

  Organisatie

  Naam

  Om welke coaching gaat het?

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag(verplicht)

  Neem de validatiecode over
  captcha