Outplacement

De reden van een outplacementtraject is vaak vervelend. Toch is het belangrijk er gemotiveerd in te stappen. Wanneer er ontslag voor je dreigt door bijvoorbeeld een arbeidsconflict of reorganisatie, zul je je moeten bezinnen op je toekomst. Je krijgt bij een reorganisatie namelijk niet altijd een baangarantie. Werkgevers komen je in dit soort situaties tegemoet door je een outplacementtraject te laten volgen. Samen met een loopbaancoach bekijk je je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Een outplacementtraject bij Kans² bestaat uit 5 fases:

  • Verwerking
  • Zelfonderzoek
  • Sollicitatietraining
  • Netwerken
  • Werk vinden

Verwerking: Wij vinden het belangrijk dat je het verleden kunt verwerken en vervolgens loslaten, waardoor je open staat voor de toekomst.

Zelfonderzoek: Wij leggen veel nadruk op zelfonderzoek. We zijn ervan overtuigd dat zelfonderzoek erg belangrijk is om bevestigd te krijgen welk soort werk goed bij je past en waar je je in kan onderscheiden. Dat doen we o.a. door gesprekken en testen die je deels heel makkelijk via internet kunt doen.

Sollicitatietraining: Solliciteren is enorm belangrijk bij het bemachtigen van een nieuwe baan. Wij leren je de kunst van het solliciteren: goede brieven schrijven, hoe pas je je cv aan op de vacature, jezelf leren verkopen, goed omgaan met social media en maximaal inzetten om een baan te vinden en slim gebruik maken van vacaturebanken en vacature alerts.

Netwerken: Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het vinden van nieuw werk, vandaar onze focus hierop. Wij leren cliënten gebruik te maken van hun eigen netwerk, het uit te breiden en netwerkgesprekken aan te gaan, soms ook met onbekenden! Door je netwerk actief uit te breiden met personen die kennis en ervaring hebben, of in de juiste omgeving werken, bereiken we veel resultaten! Je wilt graag in contact zijn met de mensen die nu het werk doen dat jij graag wilt doen. Zij zijn degenen die het eerst te horen krijgen dat er soortgelijke functies vrijkomen.  Er zijn onderzoeken die aantonen dat 70% van de mensen die een nieuwe baan vinden, de baan via hun netwerk bemachtigd hebben!

Werk vinden: We gaan in de laatste fase actief op zoek naar een baan met de cliënt. Hiervoor hebben we hele handige hulpmiddelen die de cliënt ondersteunen. In de meeste gevallen lukt het om cliënten naar een nieuwe baan te helpen aan het eind van het traject.