BSO

Opleiding Pedagogiek 0 tot 13 jaar

Wil jij als pedagogisch medewerker werken in de kinderopvang en voldoet je diploma niet (helemaal) meer? Met onze verkorte opleiding Pedagogiek 0-13 jaar kan jij snel gekwalificeerd aan de slag met een rugzak vol pedagogische kennis en vaardigheden. Alles wat je nodig hebt is een kinderopvangorganisatie en een computer/laptop waar je de opdrachten kunt uitvoeren.

Training Kinder EHBO + BHV

Behaal je kinder-EHBO certificaat en je BHV-certificaat in slechts 1 dagdeel. Tijdens deze combinatie van veiligheidstrainingen behandel je alle kinder-EHBO en BHV-vaardigheden zodat je precies weet hoe je moet handelen bij ongelukken. Na het afronden van deze combinatietraining ontvang je zowel het kinder-EHBO certificaat, als het BHV-certificaat. Deze voldoen aan de eisen van de wet IKK.

Training Kinderen en emoties

Het sensitief en responsief omgaan met kinderen, respect hebben voor de autonomie én het bieden van structuur en grenzen (zodat kinderen zich emotioneel veilig en geborgen voelen) komen terug in het pedagogische basisdoel van de kinderopvang.

Deze training leert jou omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

E-learning Kinderen met plezier in beweging

Kinderen vinden bewegen leuk. Daarnaast is bewegen gezond en kan het voor kinderen een manier zijn om zich te uiten, te concentreren of te ontspannen. Maar het meest belangrijk van bewegen is dat kinderen het nodig hebben om zich lichamelijk te ontwikkelen. En daar heb jij als pedagogisch medewerker invloed op! Met deze e-learning hopen we je van nieuwe kennis te voorzien en je te inspireren om deze kennis toe te passen. Zodat jij een positieve invloed hebt op de ontwikkeling van kinderen.

E-learning BSO doe je zo!

Ideeën van de kinderen staat centraal Als pedagogisch medewerker heb je de taak kinderen te volgen en hen te ondersteunen in hun plannen. Je gaat uit van datgene dat kinderen bezighoudt. In deze e-learning staan de ideeën van kinderen centraal. Wat willen kinderen doen? Wat kunnen ze zelfstandig? Waar mogen kinderen over meebeslissen? En hoe begeleid …

E-learning BSO doe je zo! Lees meer »

Workshop Ojee, de GGD

“Het is goed dat de inspecteur er is, alleen ben ik bang dat ik iets verkeerd doe.” Herken je dat? Onzekerheid of angst tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang? Uit enquêteonderzoek binnen de kinderopvang en gastouderopvang (maart/mei 2020), waaraan 1186 pedagogisch professionals hebben deelgenomen, blijkt dat meer dan de helft van de pedagogisch professionals …

Workshop Ojee, de GGD Lees meer »

Training Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

Doorbreek de stilte. Volgens onderzoekers worden er ieder jaar in Nederland tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Een nog groter aantal is getuige van huiselijk geweld. Daarnaast zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling. Niet alle gevallen van kindermishandeling worden gesignaleerd. De cijfers kunnen daardoor hoger uitvallen.
Dus in elke groep kunnen slachtoffers van kindermishandeling zitten. Hoe kan de meldcode jou helpen bij signaleren en handelen bij vermoedens van kindermishandeling? De kracht van de meldcode staat of valt bij kennis, vaardigheden en het doorzettingsvermogen van beroepskrachten. De scholing van teams of individuele medewerkers van scholen is dan ook heel belangrijk.

Training Top BSO

Top BSO is een volledige training, bestaande uit zeven bijeenkomsten van 3 uur, die apart af te nemen zijn. Elke bijeenkomst kan worden aangepast op basis van de leervragen van de organisatie. De bijeenkomsten hebben een interactief karakter, waarin kennis wordt opgedaan, ervaringen kunnen worden uitgewisseld en vooral…veel praktisch geoefend wordt.

Training De kinderen van de BSO

Tijdens deze bijeenkomst duik je eerst in de doelstelling van de BSO. Vervolgens kijk je naar de algemene ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar en welke begeleiding hier op aansluit. Vervolgens maak je kennis met de interactievaardigheden en worden meegenomen in het ‘waarom’ van deze vaardigheden. Ook sta je stil bij het thema jongens/meisjes. Zijn er verschillen en welke invloed heb jij als pedagogisch medewerker hierop? De bijeenkomst sluit af met het onderwerp ‘kindgericht werken’.

Training Grip op de BSO-groep

Je gaat tijdens deze bijeenkomst aan de slag met het groepsproces binnen de BSO; zodat jij inzicht hebt in de kracht van de groep en groepsdynamiek. Daarna komt samenspel en het voorkomen en omgaan met pestgedrag aan bod. De dag sluit af met 10 tips voor een positief pedagogische sfeer op de groep.