Pedagogisch coach

Training Kijk je rijk voor pedagogisch coaches – individueel

ideobeelden als coachingstool voor de interactievaardigheden

De interactievaardigheden zijn de 6 belangrijkste vaardigheden in de omgang met kinderen. Het is de kern van de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang. Bijna iedereen kent ze en begrijpt het belang, maar hoe breng je deze nou op een aantrekkelijke manier binnen je kinderopvangorganisatie onder de aandacht?

De training Kijk je rijk biedt de oplossing en heeft als doel: Binnen je organisatie de interactievaardigheden verbeteren door middel van videofeedback.

VVE-training Uk en Puk

Voor jonge kinderen staat spelen gelijk aan leren. Tijdens spel leer je enorm veel! Daarom staat spelen centraal in het VVE programma Uk & Puk. De activiteiten stimuleren de sociaal-emotionele vaardigheden, de motorische en zintuiglijke vaardigheden en de spraak- en taalvaardigheid van kinderen. Daarbij staat de pop Puk centraal.

Een belangrijk onderdeel van de training is het opbrengstgericht werken aan de hand van Data, Duiden, Doelen, Doen. Deze stappen helpen je om een programma aan te bieden die aansluit op de ontwikkelingsbehoeften van de verschillende kinderen in jouw groep. Dit zorgt ervoor dat jouw aanbod niet alleen maar leuk is, maar ook een waardevolle aanvulling is op de ontwikkeling van het jonge kind.

Taaltraining Engels voor pedagogisch medewerkers

Heb jij als pedagogisch medewerkers veel contact met anderstalige ouders? En wil jij met meer zelfvertrouwen communiceren in het Engels? Fris je Engelse kennis op met een lessenreeks die gericht zijn op het werk van een pedagogisch medewerker.

Training Beleidsmedewerker VE

In het kort Ben jij al klaar voor je nieuwe functie als beleidsmedewerker-VE? Vanaf 1 januari 2022 wordt er in de kinderopvang door de beleidsmedewerker VE structureel geïnvesteerd in het verhogen van de kwaliteit van de voorschoolse educatie (VE). Voor elke VE-locatie is het verplicht om een pedagogisch beleidsmedewerker VE in te zetten. Deze pedagogisch …

Training Beleidsmedewerker VE Lees meer »

Training Kinderen en emoties

Kinderen moeten nog léren omgaan met emoties en hebben jou daarbij nodig! Leren omgaan met emoties hoort bij de ontwikkeling van een kind. Weten hoe het met je gaat en hoe je je voelt is een belangrijk aspect van welbevinden. Een kind dat weet heeft van zijn gevoelens en emoties kan er ruimte aan geven in plaats van ze te verdringen of af te reageren. Wil jij meer inzicht en tips om op een positieve manier met emoties van kinderen om te gaan? Tijdens de training staan wij hier bij stil en dagen we je uit met verschillende werkwormen hoe jij hier binnen jouw werk vorm aan kan geven.

Training Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

Doorbreek de stilte. Volgens onderzoekers worden er ieder jaar in Nederland tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Een nog groter aantal is getuige van huiselijk geweld. Daarnaast zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling. Niet alle gevallen van kindermishandeling worden gesignaleerd. De cijfers kunnen daardoor hoger uitvallen.
Dus in elke groep kunnen slachtoffers van kindermishandeling zitten. Hoe kan de meldcode jou helpen bij signaleren en handelen bij vermoedens van kindermishandeling? De kracht van de meldcode staat of valt bij kennis, vaardigheden en het doorzettingsvermogen van beroepskrachten. De scholing van teams of individuele medewerkers van scholen is dan ook heel belangrijk.

Basistraining VVE

In het kort Een VVE-basis voor alle pedagogisch medewerkers De aandacht ligt in de basistraining niet op de uitvoering van een programma, maar op de pedagogisch-educatieve vaardigheden van pm’ers in de VVE: Wat heeft een kind nodig om zich te kunnen ontwikkelen en welke rol speelt de pm’er in de ontwikkeling van het kind. Deze …

Basistraining VVE Lees meer »

Training Samen bouwen aan IKC

Denk bij bouwen aan een IKC aan onderwerpen als leiderschap, personeel, het opzetten van een integraal pedagogisch kader en communicatie. Een IKC biedt veel uitdagende mogelijkheden en is een prachtige kans om kinderen nog beter gezamenlijk te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Durven loslaten van vaste routines en werkwijzen en samen durven dromen en vooral werken aan een inclusieve- pedagogisch- educatieve omgeving waarin opvang, onderwijs en zorg in samenhang worden aangeboden. De visie op de ontwikkeling van het kind, de organisatie, de personele samenwerking, de contacten met ouders, moeten passen bij de manier waarop mensen met elkaar (willen) samenwerken. Dit kan complex zijn en vraagt om bewustwording, training en oefening.