trainingen-annemarie

Taaltraining Nederlands 3F voor pedagogisch medewerkers (12 uur – online)

In 4 bijeenkomsten naar taalniveau 3F

Hoe vaardiger je bent met taal, hoe meer jij kan betekenen in de taalvaardigheid van de kinderen op je groep. Ook de communicatie met ouders verloopt makkelijker. Daarom moeten alle pedagogisch medewerkers op 1 januari 2025 voldoen aan een taaleis, volgens de wet IKK. In voorschoolse educatie (VE) geldt de taaleis nu al. Hier geldt ook dat de leesvaardigheid op niveau moet zijn.

Taaltraining Nederlands 3F voor pedagogisch medewerkers (12 uur – online) Meer lezen »

Taaltraining Nederlands 3F voor pedagogisch medewerkers (30 uur – online)

In het kort Vergroot je slagingskans; ga aan de slag met taaltraining Nederlands 3F Met meer zelfvertrouwen een taaltoets maken? Hoe pak je dat aan?  Kans2 biedt een taaltraining aan waarin jouw individuele taalontwikkeling centraal staat. Door jouw kennis te vergroten en veel te oefenen bereiden we je voor op de taaltoets(en) van UvA Talen. Tijdens

Taaltraining Nederlands 3F voor pedagogisch medewerkers (30 uur – online) Meer lezen »

Training Top BSO

Top BSO is een volledige training, bestaande uit zeven bijeenkomsten van 3 uur, die apart af te nemen zijn. Elke bijeenkomst kan worden aangepast op basis van de leervragen van de organisatie. De bijeenkomsten hebben een interactief karakter, waarin kennis wordt opgedaan, ervaringen kunnen worden uitgewisseld en vooral…veel praktisch geoefend wordt.

Training Top BSO Meer lezen »

Training Stagebegeleiding

Wat mag ik verwachten van school en de stagiair? Hoe ga ik om met ‘rugzakjes’ en privéproblemen van de stagiair? Hoe kan ik mijn stagiar motiveren? Hoe leer ik mijn stagiair reflecteren en hoe leer ik mijn stagiair op een goede manier feedback geven? Hoe spreek je de stagiair aan bij ongemotiveerd gedrag en slecht functioneren?

Training Stagebegeleiding Meer lezen »

Basistraining VVE

In het kort Een VVE-basis voor alle pedagogisch medewerkers De aandacht ligt in de basistraining niet op de uitvoering van een programma, maar op de pedagogisch-educatieve vaardigheden van pm’ers in de VVE: Wat heeft een kind nodig om zich te kunnen ontwikkelen en welke rol speelt de pm’er in de ontwikkeling van het kind. Deze

Basistraining VVE Meer lezen »

Training Train de trainer

Het veranderen van organisatiegedrag is een collectief proces. Leren doe je met elkaar en van elkaar. Vaak worden eigen medewerkers ingezet om hun specifieke kennis en vaardigheden over te dragen op collega’s. De training Train de trainer reikt hun de kennis en vaardigheden aan om op aantrekkelijke en overtuigende wijze trainingen te verzorgen binnen de organisatie. Bovendien leren zij bijvoorbeeld hoe je feedback geeft en mensen laat reflecteren op hun eigen werk. Ook worden zij opgeleid om intervisiegroepen met collega’s te begeleiden.

Training Train de trainer Meer lezen »

Workshop Baby- en kindergebaren in de kinderopvang

Werk je met kinderen? Ben je leerkracht op een school voor speciaal of regulier basisonderwijs? Werk je in de kinderdagopvang, op een BSO of peuteropvang? Wil je meer rust op de groep doordat je gemakkelijker in contact komt met kinderen die op afstand van jou bevinden? Wil je jonge kinderen een stem ‘ in handen geven’ dat de periode overbrugt van taal begrijpen naar kunnen spreken? Dan is deze workshop iets voor jou!

Workshop Baby- en kindergebaren in de kinderopvang Meer lezen »

Workshop Ojee, de GGD

In het kort Herken je dat? Onzekerheid of angst tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang? Uit enquêteonderzoek binnen de kinderopvang en gastouderopvang (maart/mei 2020), waaraan 1186 pedagogisch professionals hebben deelgenomen, blijkt dat meer dan de helft van de pedagogisch professionals zich nerveus, gespannen of onzeker voelt tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang. Wat

Workshop Ojee, de GGD Meer lezen »

Training Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

Doorbreek de stilte. Volgens onderzoekers worden er ieder jaar in Nederland tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Een nog groter aantal is getuige van huiselijk geweld. Daarnaast zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling. Niet alle gevallen van kindermishandeling worden gesignaleerd. De cijfers kunnen daardoor hoger uitvallen.
Dus in elke groep kunnen slachtoffers van kindermishandeling zitten. Hoe kan de meldcode jou helpen bij signaleren en handelen bij vermoedens van kindermishandeling? De kracht van de meldcode staat of valt bij kennis, vaardigheden en het doorzettingsvermogen van beroepskrachten. De scholing van teams of individuele medewerkers van scholen is dan ook heel belangrijk.

Training Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld Meer lezen »