Proeverij van Workshops

Kans² Proeverij
Donderdag 13 oktober
13.00 – 18.00 uur
De Vrije Wolf, Utrecht

De wereld verandert; hoe verander je mee?  

We leven in een snel veranderende wereld, waar andere kennis en competenties van jou en je organisatie worden verwacht. Hoe maak je je deze veranderingen als directeur, manager of p&o-er eigen? En ook niet onbelangrijk: hoe zorg je dat de veranderingen binnen de gehele organisatie worden omarmd? De Proeverij staat geheel in het teken van deze nieuwe ontwikkelingen binnen de sectoren kinderopvang, jeugdzorg, welzijn, zorg, overheid en onderwijs. Ze geven je praktische handvatten om er meteen mee aan de slag te gaan. De Proeverij vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk in een oude gevangenis in het centrum van Utrecht.

Kom op donderdag 13 oktober naar de Kans² Proeverij in De Vrije Wolf in Utrecht.

De Proeverij is een middag vol interactie,

  • waar je aan de slag gaat met speciaal op maat gemaakte workshops voor directeuren, managers en p&o-ers,
  • waar je organisatiebreed inspiratie opdoet,
  • én waar je gelegenheid krijgt om ervaring uit te wisselen met collega’s uit jouw sector.

Programma
13.00 – 13.30 uur                                Inloop 
13.30 – 14.00 uur                                Aftrap met powerboost ‘in 5 minuten vitaal’, door Inge van Erp
14.15 – 15.30 uur                                Workshopronde 1
15.30 – 15.45 uur                                Koffiepauze
15.45 – 17.00 uur                                Workshopronde 2
17.00 – 18.00 uur                                Borrel 
18.00 uur                                              Einde

WORKSHOPS
Maak een keuze uit de 6 onderstaande workshops en stel jouw top 3 samen (keuze nummer 3 wordt gebruikt als reservekeuze).

WORKSHOP 1 – Leiderschap 2020
Vergroot de denkkracht en prestaties in je team in tijden van verandering
Als leider van een team komt er veel op je af. De organisatie is in verandering, teamleden vragen sturing, emoties lopen soms hoog op en deadlines zijn in zicht. Hoe haal je dan ook nog eens het maximale uit je team? Wat heb jij nodig om de dagelijkse dilemma’s het hoofd te bieden en je eigen leiderschap te versterken? Bedenk met behulp van praktische handvatten wat jou kan helpen om het beste uit je mensen naar boven te halen en de prestaties in je team te vergroten.
Trainer: Anja Hilgers en Charlotte Staats

WORKSHOP 2 – Oplossingsgericht reflecteren begint bij jezelf
Ken je dat gevoel dat je aandacht regelmatig als eerste gaat naar wat er niet goed gaat? Bij jezelf, maar ook binnen de teams die je aanstuurt? En dat je hierdoor de energie voelt wegstromen? Sterker nog: dat de problemen alleen maar groter lijken te worden? Tijdens deze sprankelsessie leer je op een  oplossingsgerichte manier te kijken naar je eigen werk en functioneren. Je krijgt oog voor wat er wél is, in plaats van wat er níet is. Hierdoor ontstaat een andere werkelijkheid die nieuwe kansen biedt, de zelfredzaamheid vergroot en doelen binnen handbereik brengt.
Trainers: Annemieke Veldhuysen en Nanja Tiggelaar

WORKSHOP 3 – Persoonlijk leiderschap
Leiderschap vanuit persoonlijke kracht
Vraag jij je wel eens af: Geef ik op dit moment leiding vanuit mijn persoonlijke kracht? Kan ik de waarden die ik belangrijk vind, inzetten? Hoe kan ik als leider staan voor waar ik in geloof in relatie tot mijn omgeving? Hoe combineer ik mijn ‘hoofd en hart’ in mijn werk? In deze workshop ontdek je hoe jij jouw leiderschap (opnieuw) kunt verbinden aan jouw persoonlijke inspiratie en bezieling.
Trainer: Hilda van de Bree

WORKSHOP 4 – Duurzame Inzetbaarheid
Nu én in de toekomst
De wereld verandert in rap tempo en jouw organisatie zal moeten inspelen op nieuwe ontwikkelingen om te overleven. Je hebt hiervoor medewerkers nodig die hun verantwoordelijkheid nemen en zich kunnen aanpassen aan de veranderende werkelijkheid. In deze workshop kijken we naar het begrip duurzame inzetbaarheid, wat het voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je er concreet mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast ervaar je hoe het is om aan je eigen duurzame inzetbaarheid te werken.
Trainer: Marese Donkers en Elise Goosens

WORKSHOP 5 – Borging van nieuwe kennis en vaardigheden
Maximaal rendement uit een training? Zo zorg je voor blijvend resultaat!
Herken je dit? Je volgt een leerzame training en neemt je voor om het direct toe te passen in de praktijk. Maar in de waan van de dag val je al snel weer terug in je oude patroon. Inmiddels is bekend dat het effect van een training grotendeels wordt bepaald door wat er naderhand op de werkvloer mee gebeurt. De trainer plant als het ware een zaadje, maar het moet op de werkvloer in  goede potgrond wordt gezet en regelmatig water krijgen. De leidinggevende heeft hierin een belangrijke sleutelrol. Tijdens de workshop gaan we op een praktische en oorspronkelijke manier met het thema borging’ aan de slag. Na afloop van de workshop heb je een koffer vol tools, tips en praktische handvatten waarmee je morgen direct aan de slag kunt en die op lange termijn effect blijven opleveren.
Trainer: Jeanette van der Hurk

WORKSHOP 6 – De kracht van non-verbale communicatie
Hoe kleine aanpassingen een groot effect kunnen hebben
Ben jij je bewust van je non-verbale communicatie? Weet jij wat je teamleden en cliënten ervaren als ze met jou in contact zijn? Tijdens deze ervaringsgerichte workshop krijg je inzicht in wat jij zegt zonder woorden. ‘Je ervaart hoe kleine aanpassingen in je houding je woorden kracht kunnen bij zetten. Hierdoor vergoot je je invloed.
Trainer: Camiel Bernaards

Prijs

€ 39 (exclusief btw)
€ 47,19 (inclusief btw)

  • Kans² Proeverij
    De wereld verandert; hoe verander je mee? We leven in een snel veranderende wereld, waar andere kennis en competenties van jou en je organisatie worden verwacht. Hoe maak je je deze veranderingen als directeur, manager of p&o-er eigen? En ook niet onbelangrijk: hoe zorg je dat de veranderingen binnen de gehele organisatie worden omarmd? De Proeverij staat geheel in het teken van deze nieuwe ontwikkelingen binnen de sectoren Kinderopvang, Jeugdzorg, Welzijn, Zorg, Overheid en Onderwijs. Ze geven je praktische handvatten om er meeteen mee aan de slag te gaan.
    oktober 13, 2016
    13:00 - 18:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie   De Vrije Wolf

Telefoon locatie 030-8784881

Locatie website:

Adres
De Vrije Wolf, Wolvenplein 27, Utrecht, 3512 CK, Netherlands