Summerschool workshops

Ben je pedagogisch medewerker of manager en werk je in de kinderopvang of in het onderwijs? En wil je graag je kennis uitbreiden? Vanaf 16 juli starten we met een aantal korte online workshops van 3,5 uur.

Workshop Weerstand als kans
De workshop Weerstand als kans helpt je om je eigen en andermans weerstand meer en meer te herkennen, te omarmen en het te zien als signalen van zorg en groei. Tijdens de bijeenkomst gaan we heel praktisch met de door jou ingebrachte vragen aan de slag en krijg je zowel handvatten als een gespreksformat aangereikt waar je direct mee aan de slag kan.

Resultaat
Na afloop van de workshop:

• Ken je de belangrijkste ins en outs van weerstand
• Herken je eerder signalen van weerstand bij jezelf en bij anderen
• Heb je handvatten in handen om effectiever met weerstandssituaties om te gaan

Workshop Teamcoaching in de praktijk
Het rendement in je team verhogen en spanningsvolle situaties op een laagdrempelige manier bespreekbaar maken dat is waar de workshop Teamcoaching in de praktijk over gaat. Tijdens de workshop werken we met casuïstiek die door jou en andere deelnemers is ingebracht. Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp, een team aanstuurt of in de toekomst teams wil aansturen is welkom.

Resultaat
Na afloop van de workshop:

 • Ken je de verschillende Teamontwikkelingsfasen
 • Begrijp je hoe je de teameffectiviteit en het werkplezier binnen een team kan verhogen
 • Beschik je over een aantal werkvormen die je tijdens Teamcoaching kunt inzetten

Coachtechniekenwerkplaats
De coachtechniekenwerkplaats is een plek waar je met verschillende coachingstechnieken kennismaakt. Je krijgt inzicht in welke technieken je het beste tijdens de verschillende coachvragen kunt inzetten. Ook heb je de gelegenheid om met verschillende creatieve werkvormen te experimenteren. Tijdens de workshop wordt zoveel mogelijk gewerkt met eigen ingebrachte casuïstiek.

Resultaat

Na afloop van de workshop:
• Ken je een aantal creatieve coachingstechnieken en werkvormen
• Begrijp je dat je door het inzetten van inspirerende en creatieve werkvormen het coachtraject versnelt en meer diepgang geeft
• Kan je de verschillende werkvormen beter afstemmen op de coachvragen van je coachee

Effectief Time Management in hectische tijden
Tijdens de workshop Effectief Time Management in hectische tijden ontdek je hoe je tussen de veelheid aan taken makkelijker het overzicht bewaart. Je leert hoe je optimaal investeert in de ontwikkeling van kinderen, naast het onderhouden van de oudercontacten, het bijwerken van je administratie, het voorbereiden en deelnemen aan vergaderingen, het volgen van bij- en nascholingsbijeenkomsten en het naleven van de steeds wisselende protocollen.
Je krijgt praktische tools en tips aangereikt hoe je aan de waan van de dag kunt ontsnappen en op een meer ontspannen manier alle ballen in de lucht kunt houden.

Resultaat

Na afloop van de workshop:
• Ken je de basisprincipes van Effectief Time Management in hectische tijden
• Begrijp je het nut van doelen stellen, plannen, organiseren en prioriteiten stellen
• Heb je gereedschap in handen om slimmer met je tijd om te

Niveau:
MBO-Niveau 4

Doelgroep:
Deze workshops zijn geschikt voor medewerkers of managers werkzaam in het onderwijs of de kinderopvang die graag hun kennis willen uitbreiden.

Vrijstellingenbeleid
Voor deze workshops geldt geen vrijstellingenbeleid.

Big Blue Button
De workshops vinden plaats in ons online klaslokaal waar je na je aanmelding de login gegevens voor ontvangt. Minimaal aantal deelnemers is 5.

Schrijf je hieronder in voor de training

 • Weerstand als kans
  juli 16, 2020
  09:00 - 12:30
 • Weerstand als Kans
  augustus 27, 2020
  13:30 - 17:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

  Summerschool workshops