Nieuws

 • Foto’s thema- en speelhoeken voor peuters gezocht

  Foto’s thema- en speelhoeken voor peuters gezocht

  Momenteel ontwikkelen we de e-learning VE. Daarvoor zoeken we foto’s van mooie uitdagende thema- en speelhoeken voor peuters (zonder dat de kinderen in beeld zijn). Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Mail ze, liefst voor 18 december, naar ontwikkelteam@kanskwadraat.nl.

  Lees meer »

 • Dagverslag – Trainersdag 2023

  Dagverslag – Trainersdag 2023

  Wat een succes was onze enige echte trainersdag afgelopen vrijdag 10 november in Hofclub Utrecht. Maar liefst 40 trainers hadden deze dag vrij gehouden om zich te laten inspireren. Wij genieten nog na: elkaar ontmoeten, nieuwe ideeën en veel inspiratie in de workshop Omdenken. Kortom: verbinding met elkaar. Lees hier het dagverslag.

  Lees meer »

 • Pedagogiek 0-13 jaar kwalificeert ook voor bachelor- en masterstudenten

  Pedagogiek 0-13 jaar kwalificeert ook voor bachelor- en masterstudenten

  Onze opleiding Pedagogiek 0-13 jaar kwalificeert nu ook voor master- en bachelorstudenten van diverse pedagogische en ontwikkelingsgerichte opleidingen om te werken in de kinderopvang. De aanvullende regeling die dit mogelijk maakte is nu structureel gemaakt.

  Lees meer »

 • Uitreiking 10.000ste certificaat Baby’s in de kinderopvang

  Uitreiking 10.000ste certificaat Baby’s in de kinderopvang

  Sylvia, pedagogisch medewerker bij Villa Vrolijk heeft als 10.000ste deelnemer het certificaat behaald van de opleiding ‘Baby’s in de kinderopvang’. Wij zijn ontzettend trots op het feit dat we al 10.000 pedagogisch medewerkers hebben mogen scholen in het werken met baby’s.

  Lees meer »

 • Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 2)

  Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 2)

  Onze vitaliteitstrainer Joycelyn Bartlett geeft weer 3 tips die jouw gevoel van veerkracht en vitaliteit helpen herstellen en behouden.

  Lees meer »

 • Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 1)

  Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 1)

  Vitaliteit en Veerkracht zijn kenmerken van de natuur, van onze natuur! Voel je je momenteel tegenovergesteld? Onderzoek dan wat jouw natuurlijke staat van zijn belemmert. Onze vitaliteitstrainer Joycelyn Bartlett geeft 3 tips die jouw gevoel van veerkracht en vitaliteit helpen herstellen en behouden.

  Lees meer »

 • Kennismaken met de kinderopvang voor leidinggevenden in het IKC

  Kennismaken met de kinderopvang voor leidinggevenden in het IKC

  Onderwijs en kinderopvang samen in een kindcentrum brengt uitdagingen met zich mee. Kinderopvang Morgen en trainingsbureau Kans² sloegen de handen ineen met een training op maat. Het doel? De directeur en de unitleiders van het kindcentrum, allen met een onderwijsachtergrond, leren over wat kinderopvang is en biedt.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Samen hart werken

  Boekrecensie Samen hart werken

  Hard werken is geen oplossing. Samen ‘hart’ werken wel. Medewerkers die samen ‘hart’ werken ervaren meer eenheid, verbinding en werkplezier. Zo concludeert Wiep Staal in het boek ‘Samen hart werken’. Herkenbaar vindt u niet? Hard kunnen werken lijkt noodzakelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat er vanuit het hart wordt gewerkt? En wat houdt ‘hart’ werken dan…

  Lees meer »

 • De week van trainer Iris Hartong

  De week van trainer Iris Hartong

  Hoe ziet een week van onze trainer Iris Hartong eruit? Dynamisch! Vandaag sta ik op de groep bij de 6-daagse opleiding De pedagogisch coach. Deze bijeenkomst gaat over waarnemen, observeren en veranderen.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Prachtige pedagogiek

  Boekrecensie Prachtige pedagogiek

  ‘Werken met kinderen is voor een derde plannen, voor de rest is het kijken en speurwerk waar de kinderen mee bezig zijn.’ Een citaat van Loris Malaguzzi, de grondlegger van de Reggiopedagogiek in Italië. Auteur Inge van Rijn neemt je mee in het gedachtegoed van Reggio Emilia en zet zich in om de Reggiopedagogiek een…

  Lees meer »

 • Gebarentaal in de kinderopvang geeft jonge kinderen een stem

  Gebarentaal in de kinderopvang geeft jonge kinderen een stem

  Wist jij dat baby’s van 8 maanden al in staat zijn gebaren te maken? Of dat de woordenschat op deze leeftijd al vele malen groter is als je met gebaren praat? En dat jonge kinderen minder frustratie voelen als zij door gebaren duidelijk kunnen maken hoe zij zich voelen? Hoe dat precies zit vragen we…

  Lees meer »

 • Nieuw: Verdiep de babykennis van jouw team met een babytraining

  Nieuw: Verdiep de babykennis van jouw team met een babytraining

  Kans Kwadraat verdiept en verrijkt je kennis met interactieve incompany babytrainingen. Ga aan de slag met één of meerdere thema’s: de ontwikkeling van hersenen, emoties, taal, spel en motoriek en de inrichting van een babyruimte. En blijf op de hoogte in je functie als babyspecialist!

  Lees meer »