-
Kennismaking met de kinderopvang voor leidinggevenden
Een leidinggevende in de kinderopvang coördineert en stuurt het personeel aan om een veilige, stimulerende en educatieve omgeving te bieden voor kinderen. Maar hoe geef je dat vorm als je nieuw bent in de kinderopvangsector? Of als je nog weinig kennis hebt van pedagogiek of de wet- en regelgeving? De driedaagse training ‘Kennismaking met de…
-
Versterk jouw interactievaardigheden
Kan jij de zes interactievaardigheden herkennen op beeld? Met kennis over de interactievaardigheden kan je de kinderen nog beter ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling. Wat is daarbij belangrijk en waar moet je op letten? Kans Kwadraat ontwikkelde de e-learning Interactievaardigheden in samenwerking met het NCKO. Hierbij staan videofragmenten van herkenbare situaties in de kinderdagopvang…
-
Ontwikkelingsstimulering bij baby’s
Als een baby aan jou wordt toevertrouwd door zijn ouders heb je maar één doel: je wilt bijdragen aan de veiligheid, de geborgenheid en de optimale ontwikkeling van de baby. Hoe kun je hier als babyspecialist aan bijdragen? We vragen het aan Anne Bijsterbosch. Zij is als trainer en pedagogisch beoordelaar betrokken bij de IKK-erkende…
-
Kans² onderdeel van Taalcoalitie Kinderopvang
Kans² heeft met enkele partners de Taalcoalitie Kinderopvang gevormd. Of het nu gaat om hulp bij het hele proces, de begeleiding, taal- en examentrainingen of het toewerken naar de taaltoets. Samen zorgen we ervoor dat jullie medewerkers voldoen aan de taaleis om hun werk professioneel en met plezier te kunnen uitvoeren, ook in 2025.
-
Kijk je digitaal rijk
De training Kijk je rijk slaat een brug tussen ‘taaie’ wetenschap en de praktijk op de werkvloer. Ik ga hierover in gesprek met Mirjam Gevers, directeur monitoring en wetenschap bij Kinderopvang Partou, Mara Heijdelberger en Odette Spee van de Hogeschool van Amsterdam en Vincent Polman van Kans Kwadraat.
-
Keuzehulp Baby’s in de kinderopvang
Met de keuzehulp kies je voor elke pm’er de juiste versie van de opleiding Baby’s in de kinderopvang. Doorloop de stappen en kies voor elk type medewerker de juiste variant van de opleiding.
-
Kans² bestaat 15 jaar!
We kijken met een warm gevoel terug op ons 15-jarig jubileumfeest vorige week donderdag. Het was ontzettend fijn om zoveel mensen samen te zien die zijn verbonden aan Kans². Wij staan voor oprechte aandacht en verbinding met elkaar en het is hartverwarmend om dat terug te zien bij onze trainers, klanten en medewerkers.
-
Boekrecensie Focus!
In een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door afleiding en prikkels, biedt het boek Focus! van Johan Eichhorn een verfrissende kijk op het belang van aandacht en concentratie in de ontwikkeling van jonge kinderen, van 0 tot 7 jaar.
-
Partou en Kans² onderzoeken effecten van opleiding Baby’s in de kinderopvang
Kans² deed samen met Partou Kinderopvang onderzoek onder 202 pedagogisch medewerkers die onze opleiding ‘Baby’s in de kinderopvang’ volgden. Hoe ervaren zij de opleiding en is hun babykennis toegenomen?
-
Met zelfvertrouwen slagen voor de 3F taaltoets(en)
Het behalen van taalniveau 3F voor spreken, luisteren en gesprekken voeren is dit jaar cruciaal voor pedagogisch medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers op 1 januari 2025 zijn geslaagd voor de taaltoets? We vroegen het aan onze taaltrainer Jan van den Hurk. ‘Een goede voorbereiding en een slim programma zijn belangrijk.’
-
Boekrecensie Wat speelt hier?
Je doet je uiterste best om veranderingen door te voeren, maar blijft stuiten op weerstand. Verandermanagement is je niet vreemd, maar toch lijkt het niet te lukken. ‘We hebben iedereen betrokken bij het plan en toch komt er elke keer weer weerstand boven. Het zit in de onderstroom’, wordt er verzucht.
-
Boekrecensie Wat leert mijn kind bij jullie?
Educatieve kwaliteit in de kinderopvang, we kunnen en willen er niet meer omheen. Maar hoe zorg je er voor dat de educatieve kwaliteit een boost krijgt? Jepma geeft met zijn boek een mogelijk antwoord. Een boek geschreven voor de pedagogisch coach, maar ook interessant voor leidinggevenden, stafmedewerkers en opleidingsmanagers.