Nieuws

 • Boekrecensie Focus!

  Boekrecensie Focus!

  In een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door afleiding en prikkels, biedt het boek Focus! van Johan Eichhorn een verfrissende kijk op het belang van aandacht en concentratie in de ontwikkeling van jonge kinderen, van 0 tot 7 jaar.

  Lees meer »

 • Partou en Kans² onderzoeken effecten van opleiding Baby’s in de kinderopvang

  Partou en Kans² onderzoeken effecten van opleiding Baby’s in de kinderopvang

  Kans² deed samen met Partou Kinderopvang onderzoek onder 202 pedagogisch medewerkers die onze opleiding ‘Baby’s in de kinderopvang’ volgden. Hoe ervaren zij de opleiding en is hun babykennis toegenomen?

  Lees meer »

 • Met zelfvertrouwen slagen voor de 3F taaltoets(en)

  Met zelfvertrouwen slagen voor de 3F taaltoets(en)

  Het behalen van taalniveau 3F voor spreken, luisteren en gesprekken voeren is dit jaar cruciaal voor pedagogisch medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers op 1 januari 2025 zijn geslaagd voor de taaltoets? We vroegen het aan onze taaltrainer Jan van den Hurk. ‘Een goede voorbereiding en een slim programma zijn belangrijk.’

  Lees meer »

 • Boekrecensie Wat speelt hier?

  Boekrecensie Wat speelt hier?

  Je doet je uiterste best om veranderingen door te voeren, maar blijft stuiten op weerstand. Verandermanagement is je niet vreemd, maar toch lijkt het niet te lukken. ‘We hebben iedereen betrokken bij het plan en toch komt er elke keer weer weerstand boven. Het zit in de onderstroom’, wordt er verzucht.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Wat leert mijn kind bij jullie?

  Boekrecensie Wat leert mijn kind bij jullie?

  Educatieve kwaliteit in de kinderopvang, we kunnen en willen er niet meer omheen. Maar hoe zorg je er voor dat de educatieve kwaliteit een boost krijgt? Jepma geeft met zijn boek een mogelijk antwoord. Een boek geschreven voor de pedagogisch coach, maar ook interessant voor leidinggevenden, stafmedewerkers en opleidingsmanagers.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Bottom-up

  Boekrecensie Bottom-up

  Een boek over verandermanagement, is dat wel zo relevant? Het idee is gebruik te maken van kennis uit de gehele organisatie of zelfs samenleving, in plaats van alleen die van de top. En dat idee, die manier van een verandering in je organisatie realiseren, geeft prachtige inzichten voor iedere leidinggevende. Juist in een tijd waarin…

  Lees meer »

 • Videobeelden als basis voor een coachgesprek

  Videobeelden als basis voor een coachgesprek

  Trainer Iris Hartong en pedagogisch coach Ruslana van der Sluis-Kalka aan het woord in vakblad Management Kinderopvang over hun ervaringen met het coachen van pedagogisch medewerkers via de Kijk je rijk-methode.

  Lees meer »

 • Foto’s thema- en speelhoeken voor peuters gezocht

  Foto’s thema- en speelhoeken voor peuters gezocht

  Momenteel ontwikkelen we de e-learning VE. Daarvoor zoeken we foto’s van mooie uitdagende thema- en speelhoeken voor peuters (zonder dat de kinderen in beeld zijn). Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Mail ze, liefst voor 18 december, naar ontwikkelteam@kanskwadraat.nl.

  Lees meer »

 • Dagverslag – Trainersdag 2023

  Dagverslag – Trainersdag 2023

  Wat een succes was onze enige echte trainersdag afgelopen vrijdag 10 november in Hofclub Utrecht. Maar liefst 40 trainers hadden deze dag vrij gehouden om zich te laten inspireren. Wij genieten nog na: elkaar ontmoeten, nieuwe ideeën en veel inspiratie in de workshop Omdenken. Kortom: verbinding met elkaar. Lees hier het dagverslag.

  Lees meer »

 • Pedagogiek 0-13 jaar kwalificeert ook voor bachelor- en masterstudenten

  Pedagogiek 0-13 jaar kwalificeert ook voor bachelor- en masterstudenten

  Onze opleiding Pedagogiek 0-13 jaar kwalificeert nu ook voor master- en bachelorstudenten van diverse pedagogische en ontwikkelingsgerichte opleidingen om te werken in de kinderopvang. De aanvullende regeling die dit mogelijk maakte is nu structureel gemaakt.

  Lees meer »

 • Uitreiking 10.000ste certificaat Baby’s in de kinderopvang

  Uitreiking 10.000ste certificaat Baby’s in de kinderopvang

  Sylvia, pedagogisch medewerker bij Villa Vrolijk heeft als 10.000ste deelnemer het certificaat behaald van de opleiding ‘Baby’s in de kinderopvang’. Wij zijn ontzettend trots op het feit dat we al 10.000 pedagogisch medewerkers hebben mogen scholen in het werken met baby’s.

  Lees meer »

 • Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 2)

  Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 2)

  Onze vitaliteitstrainer Joycelyn Bartlett geeft weer 3 tips die jouw gevoel van veerkracht en vitaliteit helpen herstellen en behouden.

  Lees meer »