Nieuws

 • De week van trainer Iris Hartong

  De week van trainer Iris Hartong

  Hoe ziet een week van onze trainer Iris Hartong eruit? Dynamisch! Vandaag sta ik op de groep bij de 6-daagse opleiding De pedagogisch coach. Deze bijeenkomst gaat over waarnemen, observeren en veranderen.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Prachtige pedagogiek

  Boekrecensie Prachtige pedagogiek

  ‘Werken met kinderen is voor een derde plannen, voor de rest is het kijken en speurwerk waar de kinderen mee bezig zijn.’ Een citaat van Loris Malaguzzi, de grondlegger van de Reggiopedagogiek in Italië. Auteur Inge van Rijn neemt je mee in het gedachtegoed van Reggio Emilia en zet zich in om de Reggiopedagogiek een…

  Lees meer »

 • Gebarentaal in de kinderopvang geeft jonge kinderen een stem

  Gebarentaal in de kinderopvang geeft jonge kinderen een stem

  Wist jij dat baby’s van 8 maanden al in staat zijn gebaren te maken? Of dat de woordenschat op deze leeftijd al vele malen groter is als je met gebaren praat? En dat jonge kinderen minder frustratie voelen als zij door gebaren duidelijk kunnen maken hoe zij zich voelen? Hoe dat precies zit vragen we…

  Lees meer »

 • Nieuw: Verdiep de babykennis van jouw team met een babytraining

  Nieuw: Verdiep de babykennis van jouw team met een babytraining

  Kans Kwadraat verdiept en verrijkt je kennis met interactieve incompany babytrainingen. Ga aan de slag met één of meerdere thema’s: de ontwikkeling van hersenen, emoties, taal, spel en motoriek en de inrichting van een babyruimte. En blijf op de hoogte in je functie als babyspecialist!

  Lees meer »

 • Aan de slag met Piramide

  Aan de slag met Piramide

  Piramide is uiterst geschikt voor pedagogisch medewerkers die met kinderen werken met een (risico op) een onderwijsachterstand. Of voor kinderen die moeite hebben met spelen of zelfstandig leren en ontdekken. Het is geen kant-en-klare methode; pedagogisch medewerkers leren een beredeneerd aanbod te maken aansluitend bij ontwikkelbehoeften van de kinderen in de eigen groep.

  Lees meer »

 • Podcast Moedermaffia

  Podcast Moedermaffia

  Onze trainer Anne Bijsterbosch ging voor de podcast Moedermaffia van Humankind in gesprek over onder andere oordelen, gelijk hebben en ongevraagd advies.

  Lees meer »

 • Aan de slag met de basistraining VVE

  Aan de slag met de basistraining VVE

  ‘Kenmerkend voor de basistraining is dat pedagogisch medewerkers heel bewust leren kijken naar het spel van kinderen en leren dit spel te verrijken. Spel vormt de basis voor een kwalitatief en ontwikkelingsgericht aanbod. Het is de pedagogisch medewerker die het verschil maakt in de ontwikkeling van het kind’, licht trainer Merel van der Woude toe.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Help/hoera ik ga leidinggeven!

  Boekrecensie Help/hoera ik ga leidinggeven!

  Op startende leidinggevenden komt nogal wat af. Wat voor leidinggevende wil je zijn? Wanneer lever je kwaliteit? Hoe bereid je je voor op deze uitdagende rol? Hoe zorg je voor een duurzame uitvoering van je rol? Het boek ‘help/hoera, ik ga leidinggeven’ neemt je mee in de basisbeginselen van het leidinggeven.

  Lees meer »

 • Aan de slag met Startblokken

  Aan de slag met Startblokken

  Startblokken is het spelgeoriënteerd totaalprogramma voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Het verschil met andere VE-programma’s is dat je niet een vooraf uitgeschreven programma uitvoert, maar een werkwijze leert.

  Lees meer »

 • Podcast Baby uit de luiers: hoe en wanneer

  Podcast Baby uit de luiers: hoe en wanneer

  Onze trainer Anne Bijsterbosch ging voor de podcast Baby uit de luiers: hoe en wanneer van Human Kind Kinderopvang in gesprek over alle feiten en fabels rondom zindelijkheid.

  Lees meer »

 • Wondjes behandelen & brandjes blussen met de training Kinder EHBO+BHV

  Wondjes behandelen & brandjes blussen met de training Kinder EHBO+BHV

  Afgelopen week hebben we training Kinder EHBO + BHV gegeven op locatie. Hoe reageer je als je kind een koortsstuip heeft? Wat moet je doen als je kind zich verslikt/iets inslikt dat gevaarlijk kan zijn?

  Lees meer »

 • Kick-off ontwikkeling Kijk je rijk voor de BSO

  Kick-off ontwikkeling Kijk je rijk voor de BSO

  We zijn weer gestart! Vorige week was de kick off van de ontwikkeling e-learning Kijk je rijk voor de buitenschoolse opvang! Samen met het NCKO en Nicole Benink en Willemien Beaujon slaan we de handen weer ineen voor de ontwikkeling van deze e-learning. Wij hebben er zin in!

  Lees meer »