Nieuws

 • Aan de slag met Startblokken

  Aan de slag met Startblokken

  Startblokken is het spelgeoriënteerd totaalprogramma voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Het verschil met andere VE-programma’s is dat je niet een vooraf uitgeschreven programma uitvoert, maar een werkwijze leert.

  Lees meer »

 • Podcast Baby uit de luiers: hoe en wanneer

  Podcast Baby uit de luiers: hoe en wanneer

  Onze trainer Anne Bijsterbosch ging voor de podcast Baby uit de luiers: hoe en wanneer van Human Kind Kinderopvang in gesprek over alle feiten en fabels rondom zindelijkheid.

  Lees meer »

 • Wondjes behandelen & brandjes blussen met de training Kinder EHBO+BHV

  Wondjes behandelen & brandjes blussen met de training Kinder EHBO+BHV

  Afgelopen week hebben we training Kinder EHBO + BHV gegeven op locatie. Hoe reageer je als je kind een koortsstuip heeft? Wat moet je doen als je kind zich verslikt/iets inslikt dat gevaarlijk kan zijn?

  Lees meer »

 • Kick-off ontwikkeling Kijk je rijk voor de BSO

  Kick-off ontwikkeling Kijk je rijk voor de BSO

  We zijn weer gestart! Vorige week was de kick off van de ontwikkeling e-learning Kijk je rijk voor de buitenschoolse opvang! Samen met het NCKO en Nicole Benink en Willemien Beaujon slaan we de handen weer ineen voor de ontwikkeling van deze e-learning. Wij hebben er zin in!

  Lees meer »

 • Aan de slag met Uk & Puk

  Aan de slag met Uk & Puk

  ‘Kleurrijk, overzichtelijk en makkelijk toepasbaar voor de pedagogisch medewerker,’ zo beschrijft trainer Viola Kruithof totaalprogramma Uk & Puk voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Uitgangspunten zijn de directe factoren uit het kwaliteitsmodel van Riksen-Walraven. Het is gericht op de brede ontwikkeling van het kind. Zoals rekenprikkels de taal-, motorische, en sociaal-emotionele ontwikkeling.

  Lees meer »

 • Boekrecensie: Thuis in Taal

  Boekrecensie: Thuis in Taal

  Verbinding tussen (voor)school en thuis is een belangrijke schakel om te werken aan taalontwikkeling van jonge kinderen en daarmee aan kansengelijkheid. Het boek Thuis in Taal motiveert je de verbinding met ouders te onderzoeken en te verbeteren.

  Lees meer »

 • E-school Kinderopvang.nl wordt Kans²

  E-school Kinderopvang.nl wordt Kans²

  Na een jarenlange samenwerking tussen E-school Kinderopvang van Clarine de Leve en Kans² van Vincent Polman zijn de twee organisaties samengevoegd.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Geweldloze communicatie

  Boekrecensie Geweldloze communicatie

  ‘Elke vorm van geweld is een tragische uiting van onze onvervulde behoeften’, is een uitspraak van Marshall Rosenberg, grondlegger van de persoonsgerichte benadering. Het boek ‘Geweldloze communicatie’ van Nathalie Archard richt zich op de praktische toepasbaarheid van Rosenbergs methode.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Expressieve kindercoaching

  Boekrecensie Expressieve kindercoaching

  Kinderen uiten zich gemakkelijker als ze spelen of iets maken. Veel professionals die werken met kinderen zullen dit wellicht herkenbaar vinden. Ik herinner mij bijvoorbeeld een moment op de buitenschoolse opvang. Tijdens een themaweek Azië gingen we met de kinderen spelenderwijs mediteren.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Mijn druppel op de gloeiende plaat

  Boekrecensie Mijn druppel op de gloeiende plaat

  Toekomstoptimisme geïnspireerd door de wijsheid van kinderen. Als wij met de verwonderde blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou deze er heel anders uitzien. In dit boek word je als lezer meegenomen in dit gedachtegoed, vanuit het perspectief van de schrijver.

  Lees meer »

 • Boekrecensie Pistoia, een cultuur van het jonge kind

  Boekrecensie Pistoia, een cultuur van het jonge kind

  De stad Pistoia staat bekend om haar rijke peda­gogische cultuur, die professionals en beleidsmakers uit andere landen inspiratie biedt om te investeren in het verhogen van de kwaliteit en in een inclusief beleid voor alle kinderen.

  Lees meer »

 • Snel (weer) gekwalificeerd aan de slag op de groep

  Snel (weer) gekwalificeerd aan de slag op de groep

  Je werkt al jarenlang met kinderen, maar opeens blijken je diploma’s verouderd. Of je wil graag een carrièreswitch maken, maar niet jaren de schoolbanken in. Brenda, Iza en Khadija maakten dit mee.

  Lees meer »