Jij als werkgever

u-als-opdrachtgever

Het niet benutten van kwaliteiten van personeel en problemen met personeel, kosten niet alleen geld, maar ook energie. Dit uit zich in matige prestaties, verzuim en het blokkeren van talenten. Wij nemen deze zorgen graag uit handen door middel van onze coachingstrajecten. Hiermee worden je medewerkers intensief begeleid en gestimuleerd om te komen tot inzicht in hun talenten, (on)mogelijkheden en eigen oplossingen. Dit vertaalt zich in een wezenlijke bijdrage aan het succes van jouw organisatie. De mogelijkheden voor begeleiding zijn:

Bij een re-integratie 2e spoor is een werknemer arbeidsongeschikt geworden voor de eigen functie en blijkt dat aangepast werk binnen de eigen organisatie niet meer haalbaar is. In dat geval wordt door Kans² via een 2e spoor re-integratie gekeken of een passende functie bij een andere organisatie beschikbaar is.

Onze werkwijze

Tijdens de kennismaking met jou en je medewerker bespreek je samen met de coach hoe jullie het coachingstraject gaan inrichten. Onze werkwijze in het kort, afhankelijk van de doelstelling (outplacement, loopbaanbegeleiding of re-integratie):

  • Aan de hand van een beknopt theoretisch kader leert je medewerker over situatie op de huidige flexibele arbeidsmarkt en hoe deze hier kansen kan creëren.
  • Aandacht voor acceptatie en verwerking van de huidige (werk)situatie van je medewerker.
  • Je medewerker gaat aan de slag met oefeningen, korte tests, gesprekscasussen, loopbaanassessment en mentale werkpatronen. Doel: bewust maken van het zelfbeeld, zodat je medewerker antwoord kan geven op de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’.
  • Een loopbaanassessment, met de uitgebreide rapportage van de uitkomsten stippel je samen de mogelijke vervolgstappen uit.
  • Aan de slag met de basisvaardigheden om zichzelf te presenteren op het werk en in sollicitatiegesprekken.
  • Gericht leren werken met hedendaagse sollicitatie-technieken: netwerken, LinkedIn, Twitter en Facebook.

*In het geval van re-integratie bepalen we eerst of de medewerker klaar is voor de arbeidsmarkt, waarna we eventuele belemmeringen om aan het werk te gaan, gezamenlijk aanpakken.

Van elk gesprek maakt je medewerker een reflectieverslag, waarin de essentie, nieuwe inzichten en plannen worden vastgelegd. Door middel van een persoonlijk logboek worden eigen praktijkervaringen en vorderingen bijgehouden. Halverwege en na afloop van het traject vindt een evaluatie plaats en hier wordt een rapportage van gemaakt.

Kosten

Kans² stelt graag een vrijblijvende offerte voor je op. Aangezien wij samen werken met verschillende specialistische partners zonder hoge overheadkosten, zijn we in staat om tegen scherpe tarieven kwaliteit te leveren.

Contact

Voor inhoudelijke vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans² op telefoonnummer 030-878 48 81 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.