Hoe het begon

Een ernstig auto-ongeluk in 2000 met een gebroken nek en hersenletsel tot gevolg, zorgde voor een grote omwenteling in het leven van Vincent Polman. Ineens was niets meer vanzelfsprekend. Ook kwam alles in een ander perspectief te staan. Studie, werk, een veelbelovende carrière in de ICT…

Loslaten

De eerste maanden na het ongeval stonden vooral in het teken van overleven. Daarna volgde een lange en onzekere weg van revalideren. “Het bewandelen (soms letterlijk kruipend of omvallend) van deze weg heeft me geleerd dat revalideren zoveel meer is dan lichamelijk herstel. Revalideren is een confrontatie met je eigen kwetsbaarheid en afhankelijkheid van anderen. Het is leren omgaan met een lijf dat niet altijd meer doet wat jij wilt. Het is een proces van loslaten van oude overtuigingen en nieuwe grenzen verkennen. Het is ook leren genieten van dingen die er werkelijk toe doen, het geloof in je eigen kracht hervinden en nieuwe kansen ontdekken en aangrijpen.”

Nieuwe kansen zien

Onder begeleiding van een coach kreeg Vincent zijn leven weer op de rit. Hij besloot zijn ervaringen en inzichten in dienst te stellen aan anderen. Hij behaalde zijn Jobcoach certificering bij Elan Training in Ulvenhout en ging werken bij een reïntegratiebedrijf in Nieuwegein. In januari 2009 was hij klaar voor de volgende stap en vestigde hij zich als zelfstandig loopbaancoach onder de naam Kans2 met als specialisatie re-integratie van mensen met een grote afstand ten opzichte van de arbeidsmarkt.

Spin in het web

Al snel breidde de werkzaamheden zich zodanig uit dat samenwerking met andere coaches werd gezocht. Door kennis en menskracht te bundelen ontwikkelde Kans2 zich steeds verder als eigentijdse netwerkorganisatie met Vincent Polman als spin in het web. Het op maat aanbieden van groepstrainingen en management development trajecten was een logische vervolgstap, voortkomend uit vragen van de opdrachtgevers zelf.

De sectoren jeugdzorg en welzijn waar Kans2 zich in eerste instantie op richtte, zijn inmiddels uitgebreid met kinderopvang, zorg, overheid en onderwijs,. Dit zijn immers de sectoren waar mensen werken die anderen helpen in hun kracht te komen of te blijven. Kans2 werkt samen met zo’n veertig trainers en coaches die allemaal een verbinding hebben met deze sectoren.

Toekomst

De komende jaren wil Kans2 uitgroeien tot een toonaangevende aanbieder van maatwerktrainingen, loopbaanbegeleiding en management development programma’s in de genoemde sectoren.