Referenties

De training Ik als instrument, leiderschap intern en extern is op maat gemaakt naar de ontwikkelbehoeften die we binnen Kober kinderopvang hadden. De training bestond uit 4 modules en op een interactieve manier zijn we aan de slag gegaan met de diverse onderwerpen.
Doordat je concrete voorbeelden en handvatten krijgt, kun je meteen aan de slag in de praktijk. Doordat we direct met de onderwerpen van de training in de praktijk aan de slag gingen hebben we ook het intervisiemodel uit de training overgenomen.
De training is interactief en lekker praktisch ingericht. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, eigen ervaring van de trainer en filmpjes wordt de theorie doorgenomen. In groepjes ga je aan de slag met opdrachten en gesprekstechnieken en oefen je oa met een trainingsacteur. Door de verschillende manieren van leren blijf je gefocust en is het een hele afwisselende training. De training was waardevol, sloot goed aan bij de behoefte en de trainers zijn erg kundig!
Emilie Bastianen, Kober kinderopvang

De training “medewerkers reflecteren doe je zo” hebben we laten ontwikkelen door “Kans Kwadraat”. Vincent en Jeanette konden de behoefte die de unitmanagers en de organisatie hadden, goed en snel omzetten naar een training die aansloot op onze wensen. Complimenten voor de snelheid en flexibiliteit in de samenwerking zijn hier op zijn plaats. De training zorgde voor meer verbondenheid tussen de unitmanagers onderling en vormt een goed kader voor de lerende organisatie waarin reflecteren op eigen gedrag en het stimuleren van reflecteren van medewerkers een grote rol speelt. Er waren zoveel positieve berichten van de unitmanagers dat ook de leidinggevenden uit het management team zijn aangeschoven. Leidinggevende geven aan dat ze nu bewuster omgaan met hun eigen gedrag en meer handvatten hebben om gesprekken met medewerkers naar een hoger niveau te tillen.
Maureen Posthumus, regiomanager 2Samen

Ik ben heel blij dat we met ons team een gezamenlijke scholing van Kans Kwadraat hebben gehad. De op maat gemaakte training Talentontwikkeling en effectieve communicatie sloot goed aan bij onze behoeften.
De theorie en oefeningen waren heel toepasbaar in de praktijk. De korte oefeningen in groepjes van 2 of 3 maakten dat iedereen zich veilig voelde om zich uit te spreken en vragen te stellen. De laatste les met de acteur vond iedereen geweldig, de onderlinge steun en begrip voor elkaar groeide.
Na de scholing is iedereen nog steeds enthousiast vanwege de toepasbaarheid van de informatie en de praktijkgerichte lesstof. Regelmatig praten we over hoe je Nee zegt tegen klanten, hoe je beter je grenzen aan kan geven en hoe we meervoudige intelligentie kunnen inzetten om onze diensten te verbeteren.
Alle teamleden zijn blij met de scholing. Het geeft ons meer openheid naar elkaar.

De scholing was top, ik zou het elk team gunnen.
Idelette Sleurink, directeur
– Stichting Welzijn Ouderen Soest

“Fortis had zelf al beleid ontwikkeld op het gebied van diversiteit in personeel. Mensen die lang arbeidsongeschikt zijn geweest, horen daar bij. De ervaringen die we opdoen met deze mensen zijn onvervangbaar. Het brengt een gevoel van maatschappelijk bewustzijn en trots bij alle collega’s om iemand weer op weg te helpen.”
– Fortis

“Het is belangrijk dat je verwachtingen naar elkaar uitspreekt. Over wat je accepteert als werkgever en wat niet. Begeleiding vanuit een coach is daarbij onmisbaar. Wij zijn er voor de vakinhoudelijke begeleiding op de werkvloer, hij voor de persoonlijke begeleiding en de ontwikkeling. Samen met de werknemer zelf maak je het een succes.”
– Onetrail

“We hadden voor ons contact met coach Vincent van Kans² nooit nagedacht over personeel met een functionele beperking. Vincent heeft ons goed kunnen uitleggen wat dit voor een werkgever betekent. Welke verplichtingen dit met zich meebrengt en natuurlijk ook wat het oplevert. Hierdoor werken we nu al een jaar prettig samen met een zeer gemotiveerde medewerker. De ondersteuning van Kans² hierin heeft de stap naar het aannemen van personeel met een functionele beperking makkelijk gemaakt.”
– Tangram Media

Kans² heeft opdrachten gedaan voor diverse gemeenten:

Vincent kenmerkt zich door zijn enorme gedrevenheid om het maximale uit de mens te halen. Hij ziet overal een kans en denkt erg vanuit de potentie. Met “moeilijke” trajecten heeft hij toch goede resultaten kunnen halen. Hij geeft eerlijk aan wat de mogelijkheden zijn en past altijd maatwerk toe.
– 16 december 2013, Tamara Dauvillier, Manager Werk en Inkomen Gemeente Woerden

Binnen de gemeente Woerden heb ik ruim een jaar samengewerkt met Vincent. In de samenwerking heb ik Vincent leren kennen als een open, eerlijk en integer persoon. Deze persoonskenmerken zorgen ervoor dat zijn cliënten vertrouwen in hem hebben en tevreden zijn over de resultaten die hij in samenwerking met de cliënt behaald. Vincent is creatief in zijn aanpak, communicatief sterk, en in zijn gehele aanpak en handelen staat voor hem de cliënt centraal.
– Michel Riemen, Sociaal Makelaar WoerdenWijzer.nl bij Gemeente Woerden

Binnen de gemeente Vianen werken we al een aantal jaren samen met de heer Vincent Polman. Wij vinden zijn aanpak sterk, omdat hij kleinschalig werkt en een grote betrokkenheid toont ten aanzien van de cliënten waar hij mee werkt. Ook zijn de beoogde doelstellingen steeds gehaald. Op een respectvolle en gelijkwaardige wijze treedt hij de cliënten tegemoet. Ook de cliënten zijn tevreden en vinden snel hun vertrouwen in meneer Polman. Wat wij ook als prettig ervaren zijn de terugkoppelingen die worden gegeven ten tijde van het traject, waardoor wij goed op de hoogte blijven over het verloop van het traject.”
– Namens de gemeente Vianen: Louise Willems, werkmakelaar

“Een expert herken je aan zijn vermogen om de grote lijnen uit te zetten en af te wijken van zijn plannen, om zijn doelen te bereiken. Vincent is een expert, die verder kijkt dan de buitenkant. Wat hem kenmerkt is het vermogen om te schakelen waar nodig en ruimte te bieden waar dat noodzakelijk is. Ik heb Vincent leren kennen als een oprecht persoon met hart voor de zaak en serieuze aandacht voor de mens. Onze samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren.”
– Florentijn Kool, juridisch kwaliteitsadviseur

    Referenties