Subsidiemogelijkheden

Voordeliger scholen met een subsidie

Een subsidiebijdrage maakt het voor jou of jouw organisatie voordeliger om een opleiding of training te volgen. Kans² kent de mogelijkheden voor subsidie voor jouw leertraject. We bespreken de mogelijkheden voor jouw organisatie in een persoonlijk adviesgesprek en we helpen je graag bij de subsidieaanvraag.

Subsidie Tel mee met taal

Voor taalscholing van medewerkers is door ministeries van OCW, SZW en VWS geld beschikbaar gesteld voor werkgevers die hun medewerkers op taal willen scholen, via de subsidie Tel mee met taal. Met de subsidie kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen.

Je kan momenteel geen subsidie aanvragen. De eerstvolgende aanvraagperiode is nog niet bekend.

SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie ondersteunt opleidingstrajecten die de professionele competenties binnen jouw organisatie versterken. Zo maak je jouw medewerkers en jouw organisatie toekomstbestendig. De subsidie is breed inzetbaar. Deze wordt toegekend voor o.a. opleidingsplannen, loopbaanadvies en praktijkleerplaatsen. Of het nu gaat om pedagogische vernieuwingen, ontwikkelingsstimulering, of het versterken van leiderschapsvaardigheden.

De eerstvolgende aanvraagperiode is van 1 t/m 30 maart 2024.