STAP-budget

Met welke scholing start jij?

Vergroot jouw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Werk aan jouw persoonlijke ontwikkeling en ontvang maximaal € 1.000 STAP-budget voor een training naar keuze. Onze trainingen en opleidingen zijn erkend door de NTRO, daardoor is het STAP-budget voor een aantal trainingen in te zetten.

Het volgende tijdvak gaat open op 28 februari 2023.

STAP aanvragen doe je zo:

Stap 1: Bekijk onze scholingen en meld je aan.
Bekijk ons scholings-aanbod en schrijf je in. Vink aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget.

Stap 2: Ontvang je STAP-aanmeldbewijs.
Na de inschrijving ontvang je van ons het STAP-aanmeldings-bewijs, met daarin alle gegevens die het UWV nodig heeft zoals naam opleiding, scholing-id, startdatum en bedrag.

Stap 3: Dien je STAP-aanvraag in bij het UWV.
Log in op het STAP-portaal van het UWV met je DigiD. Upload je STAP-aanmeldingsbewijs en vraag de subsidie aan.
Let op: Het UWV beoordeelt jouw STAP-aanvraag. De beoordeling van de aanvraag kan maximaal 4 weken in beslag nemen. Daar gaat dus wat tijd over heen! Je ontvangt vanuit het UWV een bericht of het STAP-budget wordt toegekend of niet.

Stap 4A:  STAP toegekend? Heb je het STAP-budget toegekend gekregen. Dan kan je starten met de scholing. Wij informeren je dan met alle praktische informatie over de training zodat je goed voorbereid van start gaat!

Stap 4B: STAP niet toegekend?
Dan kun je alsnog de scholing volgen waarvoor jij je hebt ingeschreven, maar zijn de kosten van de scholing voor jezelf. Kies je voor deze optie dan hoef je je niet uit te schrijven voor de scholing. Je ontvangt van ons een factuur.

of

STAP niet toegekend? Dan kan je er ook voor kiezen in het volgende tijdvak een nieuwe aanvraag in te dienen. Let op! Hiervoor dien je je uit te schrijven en weer opnieuw in te schrijven voor de training die plaatsvindt in het volgende tijdvak.

Let op! Kies je ervoor om jezelf in te schrijven voor een nieuw tijdvak óf om de scholing te annuleren omdat je de scholing zelf moet financieren, schrijf je dan uiterlijk twee weken voor aanvang van de scholing uit. Doe je dit niet? Dan dien je de scholing alsnog zelf te betalen.

De spelregels

  • Je moet de aanvraag zelf doen, met je DigiD.
  • Je kan het STAP-budget voor maximaal 1 scholingstraject aanvragen.
  • Je kunt maximaal € 1.000 per jaar aanvragen. Is de scholing duurder dan € 1.000, dan betaal je het resterende bedrag zelf (of je werkgever).
  • Binnen 3 maanden na de betreffende STAP-budget aanvraagtermijn start je met de scholing.
  • Ben je al gestart met een scholing, dan kan je het budget niet achteraf nog indienen.
  • Je ontvangt geen andere publieke onderwijs financiering zoals studiefinanciering of lerarenbeurs.
  • Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro waarmee er jaarlijks ruimte zal zijn voor 200.000 tot 300.000 toekenningen verdeeld over 6 aanvraagtermijnen.
  • Op de site van het UWV lees je meer over het STAP-budget.

Heb je na bovenstaande informatie nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of vul onderstaand formulier in. We helpen je graag!

Contact

Voor inhoudelijke vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans² op telefoonnummer 030-8784881 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.