Veelgestelde vragen over het STAP-budget

Ik wil het STAP-budget aanvragen. Wat kan ik doen om mijn aanvraag soepel te laten verlopen?

Voor de aanvraag van het STAP-budget heb je je DigiD en het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Zorg ervoor dat je jouw STAP-aanmeldingsbewijs op een handige plek op je computer hebt opgeslagen, zodat je hem snel en makkelijk terug kunt vinden, zodra je hem nodig hebt (sla het STAP-aanmeldbewijs bijvoorbeeld op het bureaublad van je computer op).

Wat moet ik doen bij drukte op de website?

De subsidie wordt toegekend middels de methode: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er bestaat dus een grote kans dat veel mensen tegelijkertijd inloggen op de pagina van het UWV om zijn of haar STAP-aanvraag te doen. Bij drukte kan er een wachtrij ontstaan om het STAP-budget aan te vragen.

Let op! Sluit je browser of tabblad niet. Anders ben je je plek in de wachtrij kwijt en moet je opnieuw beginnen.

Houd voor een snelle aanvraag jouw DigiD bij de hand en weet waar je jouw STAP-aanmeldbewijs hebt opgeslagen, zodat je deze makkelijk kan vinden als je hem nodig hebt.

Het budget is al op. Wat nu?

Er is een beperkt bedrag beschikbaar voor STAP-budget. Als het bedrag voor deze aanvraagperiode op is dan kun je nu geen toekenning voor STAP-budget meer ontvangen. Je kunt het weer proberen in de volgende aanvraagperiode. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. Bekijk hier de aanvraagperiodes op de website van het UWV.

Wanneer je je bij ons hebt ingeschreven voor een van onze scholingen en van ons het STAP-aanmeldbewijs hebt ontvangen en geen STAP-budget meer toegekend kan krijgen, is het van belang dat je je uiterlijk twee weken van tevoren uitschrijft voor de scholing.

Mijn STAP-aanvraag wordt niet toegekend. Wat nu?

Wat vervelend dat jouw STAP-aanvraag niet is toegekend. Nu kun je het volgende doen:

De opleiding alsnog volgen, maar deze betaal je zelf.
Je kunt ervoor kiezen de scholing waarvoor je je hebt ingeschreven alsnog te volgen, maar dan zijn de kosten van de scholing voor jezelf. Kies je voor deze optie dan hoef je je niet uit te schrijven voor de scholing. Je ontvangt dan van ons een factuur.

Jezelf uitschrijven voor de scholing en in het volgende tijdvak een nieuwe aanvraag indienen.
Je kunt er ook voor kiezen om in het volgende tijdvak een nieuwe aanvraag in te dienen. Hiervoor dien je je uit te schrijven voor de scholing waarvoor je het STAP-budget hebt aangevraagd en dien je je weer opnieuw in te schrijven voor een training die plaatsvindt in het volgende tijdvak.

Let op! Schrijf je uiterlijk twee weken voor aanvang van de scholing uit. Doe je dit niet? Dan dien je de scholing alsnog zelf te betalen.

Wanneer je je opnieuw hebt ingeschreven voor de scholing in het nieuwe tijdvak, ontvang je van ons opnieuw een STAP-aanmeldbewijs en die dien je deze in het nieuwe tijdvak weer in te dienen bij het UWV. Je herhaalt als het ware de stappen weer helemaal opnieuw.

De scholing niet meer volgen, maar dan moet je je tijdig uitschrijven.
Wil je nu het STAP-budget niet is toegekend de scholing waarvoor je je hebt ingeschreven helemaal niet meer volgen? Schrijf je uiterlijk twee weken voor aanvang van de scholing uit. Anders dien je de scholing alsnog zelf te betalen.