Tel mee met Taal subsidie

Hebben jouw medewerkers een taaltraining nodig om taalniveau 3F te behalen?

Hoe vaardiger pedagogisch medewerkers zijn met taal, hoe meer zij kunnen betekenen voor de taalvaardigheid van de kinderen op je groep. Kansbiedt een 3F taaltraject aan die hen klaarstoomt voor de taaltoets(en) van UvA Talen. Met deze training leren jouw medewerkers met meer vertrouwen communiceren met de kinderen en hun ouders in hun dagelijkse werk in de kinderopvang.

Contact

Voor inhoudelijke vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans² op telefoonnummer 030-8784881 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.

Ik wil hulp bij mijn subsidieaanvraag

  Ik wil hulp bij mijn subsidie aanvraag

  Organisatie

  Naam

  Om welke subsidie gaat het?

  Aantal deelnemers voor de subsidie aanvraag

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag(verplicht)

  Neem de validatiecode over
  captcha

  Tot 67% vergoed met subsidie Tel mee met taal

  Voor de taaltraining Nederlands 3F voor pedagogisch medewerkers

  Vraag de subsidie Tel mee met Taal aan en krijg tot 67% van de kosten van onze taaltraining vergoed. De subsidie is bedoeld voor medewerkers met een taalniveau lager dan 2F. De aanvraagperiode is op 1 januari 2023 geopend. We helpen je graag met jouw aanvraag.

  Onze taaltraining bestaat uit 8 lessen van 4 uur op locatie, of 10 lessen van 3 uur in online klaslokaal BigBlueButton. De studiebelasting is naast de 30-uurs training afhankelijk van het taalniveau. De kosten voor het gehele traject zijn € 1.500,- per deelnemer.

  Taaleis

  Alle pedagogisch medewerkers moeten op 1 januari 2025 voldoen aan een taaleis, volgens de wet IKK. Dit betekent minimaal taalniveau 3F voor spreekvaardigheid. Voor medewerkers die werken op een VE-groep, geldt de taaleis ook voor leesvaardigheid. Dit bestaat uit de deelvaardigheden zakelijke teksten en fictionele, narratieve en literaire teksten.

  Wil je weten of jouw medewerkers al voldoen aan de taaleis? Kijk dan in het servicedocument Taaleis van de CAO Kinderopvang.

  Financiering via de gemeente

  Werk je op een groep met voorschoolse educatie (VE-groep), dan geldt de taaleis ook voor jouw leesvaardigheid. Dit bestaat uit de deelvaardigheden zakelijke teksten en fictionele, narratieve en literaire teksten. Veel gemeenten bieden ook financiering voor de 3F taaltraining voor VVE-medewerkers. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw gemeente of vraag ons contact op te nemen.