E-learning Interactievaardigheden – Kijk je rijk

49 exclusief btw

Inschrijven

Aan de slag met jouw interactievaardigheden

De manier waarop je omgaat met de kinderen op de groep noemen we jouw interactievaardigheden. Deze bepalen voor een groot deel de pedagogisch kwaliteit bij jou op de groep. In deze e-learning leer je de interactievaardigheden te herkennen, zodat je ze zelf (nog) beter in kunt zetten tijdens jouw dagelijkse werk.

Waarom deze e-learning?

De interactievaardigheden staan aan de basis voor pedagogische kwaliteit in de kinderopvang.  Door je te verdiepen in de interactievaardigheden, in een combinatie van theorie en oefening, leer je je interactievaardigheden in de praktijk beter te herkennen. Met deze kennis kan je  kinderen beter ondersteunen en stimuleren, wat een positieve invloed heeft op de ontwikkeling en het welzijn van het kind. Mooi toch?

Wat je gaat leren

Na deze e-learning:

 • Ken je de 6 interactievaardigheden of heb je je kennis hierover opgefrist;
 • Begrijp je waarom kennis van de interactievaardigheden waardevol is in het werk van de pedagogisch medewerker;
 • Weet je welk concreet gedrag hoort bij welke interactievaardigheid;
 • Kun je de verschillende interactievaardigheden op beeld herkennen en beoordelen.

“Dit is leuk leren! Het is vrolijk, herkenbaar, praktijkgericht.”

— Deelnemer Interactievaardigheden

Programma

De e-learning bestaat uit 3 delen:

 • Deel 1: Sensitieve responsiviteit en respect voor de autonomie
 • Deel 2: Structureren en grenzen stellen en praten en uitleggen
 • Deel 3: Ontwikkelingsstimulering en begeleiden van interacties

Per deel leer je wat elke interactievaardigheid inhoudt, welke signalen kinderen aan jou kunnen geven en hoe je hier passend op kan reageren. Dit aan de hand van praktische dilemma’s van je collega’s in de kinderopvang en inspirerende verhalen. Je beantwoordt vragen en gaat vooral veel oefenen met het herkennen van de interactievaardigheden. Hiervoor bekijk je veel videobeelden die opgenomen zijn in de kinderopvang. Super herkenbaar!

Na elke twee interactievaardigheden krijg je een kleine test of je zelf in de videofragmenten de interactievaardigheden kunt herkennen. Je hebt toegang tot een uitgebreide bibliotheek met extra verdiepingsmateriaal en literatuur.

“Je krijgt gewoon zin om te ontdekken hoe je collega’s in de kinderopvang dit aanpakken.”

Deelnemer Interactievaardigheden

Samenwerking

Voor de ontwikkeling van deze e-learning werkte Kans2 samen met het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) en ROC Midden Nederland. Het NCKO doet onderzoek naar de pedagogische kwaliteit van Nederlandse kinderopvang en heeft de interactievaardigheden ontwikkeld. Samen met het werkveld zijn er voor de training filmopnames gemaakt van pedagogisch medewerkers tijdens hun dagelijks werk. Om daarmee op een praktijkgerichte manier de deelnemers te trainen in het herkennen van de interactievaardigheden.

Word jij gecoacht door jouw pedagogisch coach met videobeelden vanuit de training Kijk je rijk? Daar sluit deze e-learning perfect op aan. Jullie leren vanuit dezelfde inhoud naar jouw interactievaardigheden te kijken.

Voor wie

Je werkt in de kinderopvang met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, dus ook geschikt als je werkt als gastouder of op een peuteropvang.

Studiebelasting

Je bent ongeveer 5 à 6 uur met de e-learning bezig.

Bewijs van deelname

Na het afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Contact

Inhoudelijke vragen? Mail of bel ons voor vrijblijvend advies: info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.

Incompany

Deze e-learning is ook onderdeel van de training Kijk je rijk. Meer weten over de mogelijkheden van deze training voor jouw organisatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil meer informatie over een incompany training

  Organisatie

  Jouw naam

  Naam training/opleiding

  Aantal deelnemers aan de training

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag

  Neem de validatiecode over
  captcha