E-learning Kinderen met plezier in beweging

49 exclusief btw

Inschrijven

Kinderen willen niet stilzitten

Kinderen vinden bewegen leuk. Daarnaast is bewegen gezond en kan het voor kinderen een manier zijn om zich te uiten, te concentreren of te ontspannen. Maar het meest belangrijk van bewegen is dat kinderen het nodig hebben om zich lichamelijk te ontwikkelen. En daar heb jij als pedagogisch medewerker invloed op! Met deze e-learning hopen we je van nieuwe kennis te voorzien en je te inspireren om deze kennis toe te passen. Zodat jij een positieve invloed hebt op de ontwikkeling van kinderen. 

Waarom deze e-learning?

Kruipen, rennen, fietsen, klauteren en klimmen… Kinderen zijn graag actief met hun lichaam bezig.

Naast dat bewegen belangrijk is voor de lichamelijke ontwikkeling, is het ook een goede leerschool voor andere ontwikkelingsgebieden. Bewegen kan bijdragen aan de verstandelijke ontwikkeling, taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en creatieve ontwikkeling.

In deze e-learning leer je meer over het belang van bewegen en op welke manier je bewegen een vaste plek kunt geven in de opvang van kinderen van 0-13 jaar. En …. dat je veel plezier kunt beleven aan bewegen, ook als je geen sportief type bent.

Wat je gaat leren

 • Waarom bewegen belangrijk is voor kinderen en hoe het samenhangt met andere ontwikkelgebieden;
 • Hoe de lichamelijke ontwikkeling verloopt;
 • Hoe je spelenderwijs kunt bewegen met kinderen in verschillende leeftijds- en ontwikkelingsfasen;
 • Op welke manier je in het contact met ouders aandacht kunt besteden aan bewegen;
 • Over het gebruik van de ruimte & materialen en jouw rol bij bewegingsactiviteiten;
 • Wat je kunt doen bij zorgen over het bewegen van een kind.
 • Wat geschikte plekken zijn om met kinderen te spelen en te sporten;
 • Hoe je op de veiligheid van kinderen kunt letten;
 • Wat aandachtspunten zijn bij het begeleiden van groepsspelen.

Het is leuk om van elke leeftijdsgroep te leren hoe je het bewegen kunt stimuleren, ik heb zoveel nieuwe ideeën opgedaan.”

Deelnemer

Programma

Bewegen van kinderen

Je leert meer over waarom kinderen bewegen en waarom dat belangrijk is. Hoe verloopt de lichamelijke ontwikkeling? En wat heeft bewegen te maken met de verschillende ontwikkelingsgebieden.

Baby’s en bewegen

Je leert de dat er belangrijke mijlpalen zijn in de motorische ontwikkeling van baby’s. Hoe je spelenderwijs kunt bewegen met baby’s in verschillende ontwikkelingsfasen. Welke principes van belang zijn bij het bewegen met baby’s .Op welke manier je in het contact met ouders aandacht kunt besteden aan bewegen.

Dreumes, peuter en kleuter

Je leert wat kenmerkend is in het bewegen van dreumes, peuter en kleuter. Over het gebruik van de ruimte en materialen en jouw rol bij bewegingsactiviteiten. Wat je kunt doen bij zorgen over het bewegen van een kind.

Kinderen van 6-12 jaar

Je leert wat kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar leren door te bewegen. Wat kenmerkend is voor het bewegen van kinderen in deze leeftijd en hoeveel beweging hebben zij nodig?

Zet de BSO in beweging

Je leert wat geschikt spel- en sportmateriaal voor de BSO is en hoe je er aan kunt komen. Wat geschikte plekken zijn om met kinderen te spelen en te sporten. Hoe je op de veiligheid van kinderen kunt letten. Wat aandachtspunten zijn bij het begeleiden van groepsspelen.

In de bibliotheek zitten praktische tips, discussiekaarten voor het team en spelideeën om met kinderen met plezier te bewegen.

Onderdelen e-learning

 • Theorie (4 uur)
 • Praktijkopdrachten (6 uur)
 • Bibliotheek
 • Kennistoets (½ uur)
 • Herkansing toets is mogelijk (½ uur)

Studiebelasting

Totaal 4½ uur scholing en 6 uur praktijkopdrachten.

Bewijs van deelname

Bij voldoende resultaat van de kennistoets ontvang je een bewijs van deelname. Voor deze e-learning geldt geen vrijstellingenbeleid.

Contact

Inhoudelijke vragen? Mail of bel ons voor vrijblijvend advies: info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.

Incompany

Meer dan 12 deelnemers aanmelden of de e-learning combineren met een verdiepende bijeenkomst met een trainer? Neem dan contact met ons op.

Ik wil meer informatie over een e-learning

  Organisatie

  Jouw naam

  Naam training/opleiding

  Aantal deelnemers aan de e-learning

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag

  Neem de validatiecode over
  captcha