
Laat de onderlinge communicatie tussen medewerkers te wensen over? Is er vaak strijd of durven ze hun mond niet open te doen? Of ervaren cliënten te weinig begrip van de medewerkers? Maak dan eens kennis met de methode van Geweldloze ofwel Verbindende Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg.
Waarom deze training?
Inhoud van de training
Tijdens de trainingsdagen wordt verder ingegaan op de theorie van Geweldloze communicatie en gaan de deelnemers aan de slag met oefeningen om het inzicht te vergroten en de toepassing te ervaren. Enkele onderdelen zijn:
- Wat is Geweldloze Communicatie?
- Het model van Geweldloze Communicatie
- Onbevooroordeeld luisteren
- Verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van je eigen leven
- Inleven in de ander
- Oplossen en voorkomen van conflicten
- Omgaan met (ogenschijnlijk) tegengestelde belangen
Na het afronden van de training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.
Resultaat
Geweldloze Communicatie draagt enorm bij aan rust en onderlinge verbinding binnen de organisatie. Kiezen voor Geweldloze Communicatie is een strategische keuze. Het heeft grote impact op de sfeer binnen de organisatie en het werken met cliënten. Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. De methode leidt tot harmonie tussen mensen, tot succesvolle teams en tot een hogere productiviteit omdat het de onderlinge relaties versterkt.
Voor wie?
Alle medewerkers en managers in de sectoren kinderopvang, jeugdzorg, welzijn, zorg, overheid en onderwijs.
Werkwijze
Voor aanvang van de training vullen de deelnemers een intakeformulier in, zodat de trainer rekening kan houden met individuele wensen en leerbehoeften. Tijdens de training leren de deelnemers door te doen, te oefenen, te ervaren, te observeren en te reflecteren.
Elke trainingsdag sluit af met gerichte praktijkopdrachten om uit te voeren op de werkvloer. Deelnemers brengen eigen gesprekssituaties in die door een trainingsacteur worden nagespeeld. Dit geeft de gelegenheid te onderzoeken wat er gebeurt, waarop iemand vastloopt en hoe daarmee kan worden omgegaan. Voor de toepassing in de eigen praktijk wordt gebruik gemaakt van het sjabloon Geweldloze Communicatie.
Kernwoorden voor deze resultaat- en praktijkgerichte training zijn: enerverend, verrassend leerzaam, diepgaand, confronterend en bewustwording.
Niveau en vrijstellingenbeleid
MBO-3, voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.
Bewijs van deelname
Na het volgen van deze training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.
Investering
De training bestaat uit 3 dagdelen, de totale studiebelasting is ongeveer 16 uur inclusief bijeenkomsten en opdrachten. Deze training kost € 595,- per deelnemer.
Incompany
Deze scholing wordt incompany aangeboden. Voor een offerte op maat, inhoudelijke vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans². Per e-mail info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.