Jonge Sporthelden

Het complete beweegprogramma voor de kinderopvang

Voor de kinderopvang, gastouders en BSO

Jonge Sporthelden (JSH) is een beweegmethode, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. De methode biedt een compleet beweegprogramma voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

De gebruiksvriendelijke methode neemt de drempel weg voor de pedagogisch medewerker om bewust en veelzijdig leren bewegen structureel aan te bieden. Hiermee verandert iedere deelnemer en aanbieder in een Jonge Sportheld!

Wat biedt JSH jouw organisatie?

Jonge Sporthelden is een verrijking voor zowel het kind als de  pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang. Het complete beweegprogramma geeft het kind een voorsprong in bewegen, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Kinderen hebben meer plezier in bewegen, gaan eerder bewegen en houden het ook langer vol. De gebruiksvriendelijke methode neemt de drempel weg voor de pedagogisch medewerker om goed en veelzijdig leren bewegen structureel aan te bieden.

Een jaar bij Jonge Sporthelden bestaat uit 52 verschillende lessen van circa 30 minuten. Oefenstof voor een heel jaar dus! Iedere week bevat een ander beweegthema dat zich concentreert op het verbeteren van de betreffende grondvorm van bewegen. Als uitgangspunt wordt er gewerkt in kleine groepjes, hiermee wordt het grootste leerresultaat behaald. Ieder jaar ververst de oefenstof!

Balanceren en vallen: balanceer- en valtechnieken
Stoeien: tillen, heffen, duwen en trekken
Gaan en lopen: voortbewegen op diverse manieren
Springen en landen: luchtfases diverse technieken en hoogtes
Rollen, duikelen en draaien: draaien om diverse assen
Gooien, vangen, werpen en slaan: bewegingen vanuit de hand
Trappen en schieten: bewegingen vanuit de voet
Bewegen op muziek: ritmisch bewegen en gezamenlijk muziek maken
Klimmen en klauteren: steunen en hangen*
Zwaaien en slingeren: schommelen, hangend zwaaien en slingeren*
*Wanneer op de locatie een sportzaal aanwezig is.

Kinderdagverblijf/speelschool/gastouder:

BSO:

 • Een compleet jaarprogramma
 • Cyclus van 10 weken met diverse beweegthema’s
 • Oefenstof op niveau
 • Ondersteunende kaarten en video’s
 • Training voor de JSH-specialist
 • De JSH-ontwikkelkaart
 • Een compleet jaarprogramma
 • Cyclus van 5 weken met 5 veelzijdige beweegthema’s
 • Oefenstof op niveau
 • Ondersteunende kaarten en video’s
 • Training voor de JSH-specialist

Jouw sportles in één tas!

Elke les Jonge Sporthelden is zo samengesteld dat deze met de materialen uit de JSH-Kit uitvoerbaar is.
De JSH-kit bevat in één tas alles wat jij nodig hebt om de oefenstof uit te voeren. Denk hierbij aan: Handpop Arie de Aap, hoepels, pionnen, pittenzakjes markeerstrepen, markeerstippen, springtouw, ballen + pompje, een dobbelsteen en meer!

De JSH-kit voor het kinderdagverblijf is ingericht voor een les met maximaal 8 kinderen en die van een gastouder is ingericht voor 5 kinderen. Voor de BSO is de kit samengesteld voor 12 kinderen.

“Ik ken best wat spelletjes, maar JSH verrijkt mij met een veel groter aanbod en denk ik ook bewust na over wat ik aanbiedt”

“Jonge Sporthelden haalt voor mij de drempel weg om sport- en spel structureel aan te bieden. De kinderen springen een gat in de lucht als ik over Arie de Aap begin”

Zeer gebruiksvriendelijkKwaliteitVisuele ondersteuning
Praktisch is het sleutelwoord. Binnen maximaal 15 minuten voorbereiding kun je sportief aan de slag met jouw Jonge Sporthelden!Onze methode is speciaal ontwikkeld door een team van ervaren docenten binnen het bewegingsonderwijs en een kinderfysiotherapeut.De lessen worden ondersteund d.m.v. een instructiekaart, een plattegrond van de organisatie en verhelderende instructiefilmpjes.

Het belang van bewegen volgens JSH

Plezier
Bewegen is leuk! Bewegen wordt nog leuker als je de verschillende vaardigheden beheerst. Door veel en gevarieerd te oefenen beleef je steeds meer plezier aan bewegen en hou je het langer vol.

Motoriek
Door veelzijdig en (on)bewust te bewegen op jonge leeftijd, raken jouw motorische vaardigheden steeds beter ontwikkeld. Je wordt een complete beweger en hiervan heb je later veel profijt bij alles wat je doet.

Vertrouwen
Op jonge leeftijd leer jij jezelf op de juiste manier voortbewegen en ontdek je waar jouw lichaam toe in staat is. Hiermee kun je grenzen verleggen en dit resulteert in een groeiend zelfvertrouwen voor nu en de toekomst.

Sociale groei
Tijdens de beweegactiviteiten met anderen, neem je écht deel aan de maatschappij. Je wordt weerbaarder in het spel en je ontwikkelt sociale vaardigheden. Kortom, jij en je sportmaatjes horen erbij.

Cognitief
Bewegen stimuleert en activeert de hersenen, wat leidt tot een verhoogd leerresultaat. Verbindingen worden sneller gemaakt wat resulteert in een beter ruimtelijk inzicht en beter begrip van de oefenstof en spelregels.

  Neem contact met mij op over de training Jonge Sporthelden

  Organisatie (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Omvang organisatie? (aantal medewerkers)

  Werken jullie met een beweegcoach vanuit de gemeente? (verplicht)

  Vraag (verplicht)

  Neem de validatiecode over
  captcha