Ken jezelf, kies je koers

Jezelf leren kennen en je richting bepalen. Met vertrouwen en inzicht je pad vervolgen in een veranderende werkomgeving.

Waarom deze training?

De training Ken jezelf, kies je koers levert een constructieve en positieve bijdrage aan een helder zelfbeeld en de manier waarop jij jezelf en je organisatie professioneel kunt profileren. Dit zal ten goede komen aan je ondernemerschap, ambassadeurschap en effectief klantcontact. Deze training stimuleert het beter gebruik maken van je eigen en elkaars toegevoegde waarde in een professionele omgeving. Nu en in de toekomst! Bovenstaande is een voorbeeld van hoe de training eruit kan zien. De trainer(s) die de training gaat verzorgen zal de training op basis van je ontwikkelbehoeften volledig op maat maken.

Resultaat

Na de training dragen deelnemers bij aan de innovatiekracht van de organisatie doordat zij:

  • meer inzicht hebben in eigen talenten, drijfveren en behoeften;
  • weten hoe zij deze kwaliteiten beter kunnen inzetten;
  • pro-actiever zijn en ondernemerschap tonen;
  • hun prioriteiten helder hebben, door concrete doelen en focus;
  • zichzelf en de organisatie beter kunnen profileren;
  • ambassadeurschap tonen;
  • een vergroot commercieel bewustzijn hebben;
  • effectiever met de klant communiceren.

Voor wie?

Alle medewerkers en managers in de sectoren kinderopvang, jeugdzorg, welzijn, zorg, overheid en onderwijs.

Programma

Dagdeel 1: ken jezelf
Doe zelfkennis op door middel van diverse modellen en leer je behoeften, drijfveren, kwaliteiten en je waarden en normen kennen.

Dagdeel 2: kies je koers
Bepaal je richting: onderzoek dromen, concretiseer doelen en formuleer stappen.

Dagdeel 3: zet jezelf op de kaart!
Leer jezelf pro-actief profileren met oog voor je eigen wensen en grenzen en die van je omgeving.

Methodiek

Het programma kan op maat gemaakt worden. Voor aanvang van de training vullen de deelnemers een intakeformulier in, zodat de trainer rekening kan houden met individuele wensen en leerbehoeften.
De deelnemers leren door te doen, te ervaren, te reflecteren en het aangaan van de dialoog met elkaar. Tussen de trainingsdagen door gaan de deelnemers aan de slag met gerichte praktijkopdrachten. De deelnemers krijgen daarnaast diverse methoden aangereikt om reflectie in de dagelijkse werksituatie vorm te geven en toe te passen. Voor de laatste trainingsbijeenkomst brengen deelnemers eigen casus in die door een trainingsacteur worden nagespeeld. Dit geeft de gelegenheid te onderzoeken hoe met diverse situaties kan worden omgegaan.

Niveau en vrijstellingenbeleid

MBO-3, voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Incompany

Deze scholing wordt incompany aangeboden. Voor een offerte op maat, inhoudelijke vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans². Per e-mail info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.

banner-3x1-nieuw FCB