Kijk je rijk

Leer hoe je de interactievaardigheden (verder) kan ontwikkelen van pedagogisch medewerkers, met behulp van videobeelden

Voor pedagogisch coaches: Kijk je rijk Train de (team)coach

In deze training ga je leren hoe je de interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers (verder) kan ontwikkelen, met behulp van videobeelden.
Je leert eerst in de e-learning de interactievaardigheden goed te herkennen. Tegelijk ga je een videofeedback traject (leren) uitvoeren met een pedagogisch medewerker. Is dat gelukt, dan ga je verder met videofeedback in teamverband.

Je leert goede filmopnames te maken, het beeld te analyseren en vervolgens met de pedagogisch medewerker hierover in gesprek te gaan. Leer vanuit positiviteit de pedagogisch medewerker te laten ontdekken waar zijn talenten en kwaliteiten liggen en hoe je het beeld het woord laat doen. De filmbeelden van deze coachgesprekken bespreek je met groepsgenoten en een ervaren trainer tijdens intervisiesessies. Of te wel: leren door te doen!

Aanmelden

Voor wie:

Deze training is gemaakt voor iedereen die wil leren coachen met videobeelden op de interactievaardigheden, zowel individueel als in teamverband. Je werkt in de kinderopvang met pedagogisch medewerkers, die kinderen opvangen in de leeftijd van 0 – 4 jaar. Daarmee is deze training dus ook geschikt als je met pedagogisch medewerkers werkt op een peuterspeelzaal of in de gastouderopvang.

“Dit is leuk leren! Het is vrolijk, herkenbaar, praktijkgericht.”

“Je krijgt gewoon zin om te ontdekken hoe je collega’s in de kinderopvang dit aanpakken.”

Reacties op de e-learning, onderdeel van de training Kijk je rijk

Voor pedagogisch medewerkers – Kijk je rijk basistraining

Videobeelden zijn een krachtig coachingsmiddel in de kinderopvang; beelden maken pedagogisch medewerkers bewust van hoe ze met kinderen omgaan. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Door jezelf te zien op beeld, ga je je gedrag beter herkennenbegrijpen en onthouden.

Start met Kijk je rijk basistraining, speciaal voor pedagogisch medewerkers. Leer en herken de interactievaardigheden in een interactieve e-learning. Film, reflecteer en ontwikkel op jouw interactievaardigheden in praktijkgerichte groepsbijeenkomsten en in individuele coachgesprekken met de trainer.

Samenwerking ontwikkeling Kijk je rijk

Voor de ontwikkeling van deze trainingen werkt Kans2 samen met het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) en ROC Midden Nederland. Het NCKO doet onderzoek naar de pedagogische kwaliteit van Nederlandse kinderopvang en heeft de interactievaardigheden ontwikkeld. Samen met het werkveld zijn er voor de training filmopnames gemaakt van pedagogisch medewerkers tijdens hun dagelijks werk. Om daarmee op een praktijkgerichte manier de deelnemers te trainen in het herkennen van de interactievaardigheden.