Kijk je rijk – voor het onderwijs

Wil je op een leuke, flexibele en zelfstandige manier leerlingen of studenten kennis laten maken met de interactievaardigheden in de kinderopvang?

Dan is Kijk je rijk iets voor je onderwijsinstelling!

Kijk je rijk – stage en videofeedback door de docent

Over het programma Kijk je rijk

De manier waarop pedagogisch medewerkers omgaan met kinderen op de groep noemen we de interactievaardigheden. Deze bepalen voor een groot deel de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang.

De leerlingen leren en herkennen de interactievaardigheden in een interactieve e-learning. Daarna filmen zij, reflecteren zij op, en ontwikkelen zij hun interactievaardigheden in praktijkgerichte groepsbijeenkomsten en tijdens individuele videofeedbackgesprekken met de docent.

Videobeelden zijn een krachtig coachingsmiddel in de kinderopvang; beelden maken pedagogisch medewerkers bewust van hoe ze met kinderen omgaan. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Door jezelf te zien op beeld, ga je je gedrag beter herkennen, begrijpen en onthouden. Na dit programma kunnen leerlingen de interactievaardigheden beter inzetten tijdens hun toekomstige werk in de kinderopvang.

Doelgroep

Deze e-learning is gemaakt voor leerlingen die willen leren over de interactievaardigheden en deze bij zichzelf (verder) willen ontwikkelen. Het richt zich op de kinderopvang, waarbij kinderen opgevangen worden in de leeftijd van 0–4 jaar.

Let op: om dit programma te kunnen volgen, dienen leerlingen stage te kunnen lopen in de kinderopvang. De organisatie waar zij stage lopen, moet openstaan voor het werken met videobeelden op de groep. Dit is een voorwaarde voor het lesprogramma.

Trainingsopzet

Leerlingen leren online per 2 interactievaardigheden. Ze maken zelf filmopnames van zichzelf op de groep. Met de docent hebben zij hier een individueel videofeedbackgesprek over. Ze verwerken dit gesprek in concrete doelen.

Tijdens bijeenkomsten gaat de docent dieper in op de inhoud.

Studiebelasting

Zie hieronder een tijdlijn van de training. De gemiddelde duur van een training is 8 tot 10 maanden.

Tijdlijn Kijk je rijk voor het onderwijs
Aantal uurOnderdeel
4 uurOnline cursus + toets
4 uurVideo opnames maken + coachgesprekken voeren met docent
2 uurOpdrachten en reflectie
12 uurStartbijeenkomst (4 uur), bijeenkomst educatieve vaardigheden (4 uur) en afsluitende bijeenkomst (4 uur)

Methodiek

Dit is een blended training. In de online leeromgeving leren de leerlingen over de interactievaardigheden en wat er allemaal komt kijken bij filmen op de groep. Ook leveren ze daar opdrachten in. In de online ruimtes kunnen de videofeedbackgesprekken gevoerd worden met de docent. Je kunt daar eenvoudig beelden met elkaar delen.

Op maat

Per onderwijsinstelling maken wij de e-learning graag op maat met eventuele praktijkopdrachten, presentaties of extra toetsen. Neem contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken.

De docent voorzien wij van alle lesinformatie voor de bijeenkomsten en videofeedbackgesprekken. Wel is het noodzakelijk dat de docent een officiële opleiding heeft gedaan tot videocoach en bekend is met de interactievaardigheden. Als dit niet het geval is, kan Kans² hier training in aanbieden.

Financieel

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Kijk je rijk – studenten zonder stage

De manier waarop pedagogisch medewerkers omgaan met kinderen op de groep noemen we de interactievaardigheden. Deze bepalen voor een groot deel de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang. In deze e-learning leren studenten de interactievaardigheden te herkennen, zodat ze deze in de toekomst kunnen inzetten tijdens hun pedagogische werkzaamheden.

Over de e-learning Interactievaardigheden – Kijk je rijk

In deze e-learning staan de interactievaardigheden centraal. Je leest praktische dilemma’s uit de kinderopvang, leest inspirerende verhalen, beantwoordt vragen en gaat vooral veel oefenen met het herkennen van de interactievaardigheden. Hiervoor bekijk je veel videobeelden die opgenomen zijn in de kinderopvang.

Doelgroep

Deze e-learning is gemaakt voor iedereen die wil leren over de interactievaardigheden. Het richt zich op de kinderopvang, waarbij kinderen opgevangen worden in de leeftijd van 0–4 jaar.

Op maat

Per onderwijsinstelling maken wij de e-learning graag op maat met eventuele praktijkopdrachten, presentaties of extra toetsen. Neem contact op om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Financieel

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.