Kijk je rijk – voor kinderopvangorganisaties

 • Wil je op een effectieve manier aan de slag met de interactievaardigheden binnen jouw organisatie?
 • Zoeken de pedagogisch coaches in jouw organisatie naar pedagogische handvatten om vanuit te kunnen coachen?
 • Zoek je een flexibele blended training waarbij het leren vooral op de werkvloer gebeurt?
 • Vind je het belangrijk dat pedagogisch medewerkers én pedagogisch coaches vanuit dezelfde pedagogische inhoud werken?
 • Wil jij als leidinggevende je kennis opfrissen over de interactievaardigheden, zodat ook jij vanuit dezelfde inhoud werkt als je werknemers?

Dan is Kijk je rijk iets voor jouw organisatie!


Ontwikkel de interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers met behulp van videobeelden.


Over de training Kijk je rijk

Pedagogisch coaches leren eerst in de e-learning de interactievaardigheden goed te herkennen met videobeelden uit de kinderopvang, en frissen hun kennis over de interactievaardigheden op. Ook leren ze wat videofeedback inhoudt.

Deze kennis brengen ze direct in de praktijk; de pedagogisch coach gaat een videofeedbacktraject (leren) uitvoeren met een pedagogisch medewerker. Leren dus door te doen!

De pedagogisch coach leert:

 • Filmbeelden te maken op de groep (incl. toestemmingen regelen)
 • Beeldanalyses te maken
 • Veilige en positieve videofeedbackgesprekken te voeren

Dit alles onder de begeleiding van een ervaren trainer tijdens intervisies en bijeenkomsten. Ook leren deelnemers van elkaar tijdens peergesprekken. De pedagogisch coach heeft daarnaast een persoonlijk coachgesprek van 1 uur met de trainer om zijn ontwikkeling als videocoach te bespreken. 

Is dit gelukt? Dan volgt het onderdeel ‘Videofeedback in teamverband’ waarbij de pedagogisch coach met een team aan de slag gaat met de interactievaardigheden.

Pedagogisch medewerkers die gecoacht worden op de interactievaardigheden, tijdens dit trainingstraject, kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de e-learning Kijk je rijk – Interactievaardigheden. Ook zij leren de interactievaardigheden eerst te herkennen, om hier met de pedagogisch coach mee aan de slag te gaan.

Een groep pedagogisch medewerkers laten trainen met videofeedback door een trainer van Kans²? Dit is mogelijk! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Incompany mogelijkheden

 • Kijk je rijk is volledig op maat te maken. Het sluit aan op wie er wil/gaat leren. Niet alleen pedagogisch coaches worden getraind, ook pedagogisch medewerkers bieden we de kans om zich te ontwikkelen.
 • Mogelijk is er al bepaalde kennis en ervaring op het gebied van interactievaardigheden en/of videofeedback in jullie organisatie. Daar sluiten wij graag op aan! Zo heeft Kijk je rijk een aparte versie voor pedagogisch coaches die al een certificaat in Videointeractiebegeleiding, Beeldcoaching of een soortgelijke training hebben gehaald.
 • Pedagogisch coach(es) opgeleid en wil(len) zij nu alle pedagogisch medewerkers op deze manier trainen? Geen probleem! Wij zetten graag eigen leeromgeving voor jullie organisatie klaar waar deelnemers onbeperkt kunnen leren over de interactievaardigheden en in gecoacht kunnen worden door de pedagogisch coaches.