Lespakketten baby’s

Verrijk de babykennis van je team! Train als pedagogisch coach zelf je team met een interactief kant-en-klaar lespakket over baby’s

Met trots presenteren wij de lespakketten, ontwikkeld in co-creatie met Bink Kinderopvang
Zelf verder verdiepen na de e-learning Baby’s in de kinderopvang. Ga samen met het team aan de slag met een totaalpakket per thema. Bepaal zelf waar, wanneer en wie je traint. Met het pakket heb je alles in handen om zelf met weinig voorbereidingstijd een verdiepende training te organiseren voor jouw team!

Elk lespakket bevat:

 • Webinar van een inhoudsdeskundige
 • Kant-en-klare trainingspresentatie
 • Draaiboek voor het begeleiden van een bijeenkomst
 • Praktische opdrachten
 • Toegang tot onze online leeromgeving met bibliotheek met extra leesmateriaal en video’s

Hoe het werkt?

 • Stap 1: Bekijk de webinar met je team.
 • Stap 2: Alles staat klaar om zelf de bijeenkomst voor je team te leiden: van draaiboek tot PowerPoint.
 • Stap 3: Breng de kennis in praktijk met verrassende groepsopdrachten.

De voordelen

 • Houdt babythema’s onder de aandacht, ook na afronding van de baby-opleiding.
 • Beperkte voorbereidingstijd, alle materialen liggen klaar!
 • De theorie en werkvormen zijn aansprekend, doordacht, interactief, praktisch en plezierig.
 • Geen trainerskosten, wel een professionele training!
 • Ook voor kleine(re) organisaties interessant.
 • Zorgt voor borging van kwaliteit op langere termijn, door trainingsmateriaal wat ‘af’ is, maar vrij in te zetten.
 • Train zoveel groepen als je wilt, jij bepaalt wanneer.

Met welk lespakket school jij jouw team?

Veilige hechting als basis:
emotionele ontwikkeling van baby’s

Leer meer over veilige hechting en waarom het zo belangrijk is. Hoe kan je het beste goed contact houden met je baby tijdens hectische dagen op de groep? Welke afspraken kun je samen maken om de emotionele veiligheid van baby’s te stimuleren?  

Hersenontwikkeling van baby’s

Benieuwd naar de invloed die jij als pedagogisch medewerker hebt op de hersenontwikkeling van de baby? Leer over de verbinding interactievaardigheden en hersenontwikkeling; hoe zit het in elkaar?

In gesprek met baby’s: taalontwikkeling 0-12 maanden

Als pedagogisch medewerker heb je een belangrijke rol in het leggen van een stevige basis voor de taalontwikkeling van de kinderen waar je mee werkt. Dit heeft alles te maken met veel contact maken en effectief communiceren. Baby’s communiceren veel vaker en meer dan je misschien zou denken!

Optimale spelbetrokkenheid: spel en speelgoed voor baby’s

Leer hoe je met spel en speelgoed kunt aansluiten bij de ontwikkeling van baby’s. We bieden een praktische gids voor optimale spelbetrokkenheid voor jonge kinderen (0-1 jaar). En wat is passend speelgoed voor 3-6, 6-9 en 9-12 maanden?

Bewegen met baby’s: motorische ontwikkeling 0-12 maanden

Wat is ‘normaal’ bij de motorische ontwikkeling van een baby? Kan jij als pedagogisch medewerker baby’s ondersteunen om zich motorisch goed te ontwikkelen? Je leert het antwoord en meer in dit lespakket! Dit is deel 1 van 2 delen over de motorische ontwikkeling van baby’s. In dit deel leer je over de normale motorische ontwikkeling.

Bewegen met baby’s: variaties op de normale motorische ontwikkeling

Wist-je-dat… Billenschuivers op latere leeftijd gaan lopen en meer moeite hebben om te leren schrijven? In dit pakket leer je hoe jij kinderen op jonge leeftijd kan helpen om goed te bewegen om dit te voorkomen! 

Je leert over variaties die veel voorkomen, zoals een voorkeurshouding, W-zit, billenschuivers en te vroeg willen staan/ tenenlopen.

Bewegen met baby’s: deel 1 & 2

Dit lespakket bevat beide delen van Bewegen met baby’s: zowel Normale motorische ontwikkeling 0-12 maanden als Variaties op de normale motorische ontwikkeling.

Uitdaging & rust in evenwicht: ruimte en inrichting voor baby’s

Een ruimte inrichten voor een baby die veilig is, maar ook uitdaging biedt? Speels is en tegelijkertijd rustgevend? Waar baby’s kunnen ontspannen maar ook gestimuleerd worden om te bewegen en te spelen? Dat is nog niet zo makkelijk! 

Contact

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag met inhoudelijke vragen over de training, of een persoonlijk advies. Je kan ons bereiken op telefoonnummer: 030-8784881 en per e-mail: info@kanskwadraat.nl.