Netwerken naar nieuw werk

Netwerken kan zeer effectief zijn tijdens een onderzoek naar je persoonlijke arbeidsmarkt. Netwerken biedt veel meer kansen biedt op het werk dat je graag wil doen. Deze training richt zich op netwerken naar nieuw werk en leert je optimaal gebruik te maken van het netwerk dat je nu al hebt en het verder uitbreiden zonder dat je het gevoel hebt dat je daarmee iemand lastig valt.

Waarom de training Netwerken naar nieuw werk?

We gaan in op vragen als:

 • Hoe krijg ik contact voor een netwerkgesprek met een manager of medewerker die ik niet ken?
 • Hoe kan ik mezelf goed presenteren zonder om een baan te bedelen?
 • Hoe breng ik kort en duidelijk over wat ik wil?

Resultaat

De training levert een constructieve en positieve bijdrage aan een helder zelfbeeld en de manier waarop je jezelf professioneel kunt profileren. Na afloop van de training:

 • heb je goed inzichtelijk wat je talenten zijn.
 • weet je welke functies je goed zou kunnen uitvoeren en wat je wensfuncties zijn.
 • weet je hoe je netwerken als tool kunt gebruiken om dit verder scherp te stellen en je wensfunctie te bemachtigen.

Voor wie?

De training is geschikt voor medewerkers die ontslag is aangezegd, boventallig zijn verklaard of anderszins ander werk willen/moeten gaan zoeken.

Programma

Oriënterend netwerken
Als onderdeel van het programma voeren de deelnemers gesprekken met mensen die het werk doen dat zij graag willen doen. Hierdoor vergroten zij hun kennis over hun werkwensen en over de kwaliteiten die zij in huis hebben, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen.

Gesprekstechnieken
Onder begeleiding van een trainingsacteur oefen je daarna praktijksituaties en leer je om jezelf, op een bij jou passende wijze, te presenteren.

 • hoe voer ik een goed netwerkgesprek?
 • wat zijn mijn valkuilen en hoe omzeil ik die?
 • wat kan ik de presentatie van mijzelf verbeteren?

Netwerkcampagne
Aan het einde van de netwerktraining sta je sterker in je schoenen, voel je je zekerder en ben je toegerust met de juiste kennis en technieken. Iedere deelnemer krijgt tot slot gericht persoonlijk advies en tips over aanpak, gespreksstijl en verbeterpunten. Denk hierbij aan de volgende punten:

 • je weet hoe je een doelgerichte netwerkcampagne kunt opzetten
 • je bent in staat effectieve netwerkgesprekken te voeren
 • je kunt daar doelgericht follow-up aan geven, tot aan je nieuwe baan

Methodiek

Alle deelnemers maken vooraf een talententest. Met de uitslag gaan we in de training aan de slag. Daarnaast reiken we theorie aan en gebruiken we verschillende werkvormen en tools om je te helpen te achterhalen wat je talenten, drijfveren en vaardigheden zijn. Daarna gaan we met iedereen aan de slag om hun mogelijkheden, talenten, drijfveren en vaardigheden te koppelen aan concrete werkwensen.

Niveau en vrijstellingenbeleid

MBO-3, voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Investering

4 dagdelen

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de training of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans² op telefoonnummer 030-878 48 81 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.