Niveaubepaling Nederlands 3F

Inschrijven

In het kort

Wil jij voldoen aan de taaleis 3F?

Maar weet je niet of je de erkende taaltoets(en) van UvA Talen in een keer kunt behalen? En of je eerst van start moet gaan met een taaltraining? Dan adviseren we je om een taalniveaubepaling te maken. De uitslag geeft aan wat er voor jou nodig is om te voldoen aan de wettelijke eisen.

Wanneer je de niveaubepaling aanvraagt heb je een week de tijd om deze te maken. Het is niet nodig vooraf te oefenen of je op een andere manier voor te bereiden.

Belangrijk is dat je in een rustige omgeving met een stabiele internetverbinding de niveaubepaling kunt maken, zodat je hem ongestoord kunt doorlopen op de computer. De niveaubepaling neemt maximaal 2 uur in beslag. Zodra jouw aanmelding is verwerkt door Kans² ontvang je een mail met inloggegevens en kun je aan de slag.

Wij helpen jou naar taalniveau 3F

Stap 1: Niveaubepaling

Allereerst maak je een niveaubepaling. De uitslag bepaalt of je direct de erkende taaltoets kan maken, of dat je eerst de taaltraining 3F nodig hebt.

Stap 2: Training

Mag je meteen door naar de toets? Ga dan door naar stap 3. Heb je eerst een training nodig? Dan volg je een taaltraining van 12 of 30 uur, of een examen- of faalangsttraining. We bieden taaltrainingen aan die bij jouw tempo en niveau passen. Dat betekent persoonlijke begeleiding van onze taaltrainers, kleine groepen en heel veel oefenmateriaal.

Stap 3: De erkende taaltoets bij UvA Talen

Klaar voor de taaltoets(en). Deze zien er als volgt uit:

 • Spreken, luisteren en gesprekken voeren => Toets via Zoom
 • Sta je op een VE-groep? Leestoets => Toets op locatie bij UvA Talen
 • In sommige gemeentes verplicht: Schrijftoets op 2F- of 3F-niveau => Toets op locatie bij Uva Talen

Stap 4: Certificaat

Als je geslaagd bent voor de toets(en) ontvang je het erkende certificaat dat aantoont dat jij voldoet aan de 3F taaleis.

Onze 3F taaltrainingen voor pedagogisch medewerkers

12-uurs training
(online)

30-uurs training
(online)

Examentraining
(online)

Contact

Inhoudelijke vragen? Maatwerk nodig? Meer weten over de Tel mee met Taal subsidie? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!
Mail of bel ons voor vrijblijvend advies: info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.

Vrijblijvende offerte aanvragen


  Jouw naam

  Ik wil meer weten over:


  Aantal deelnemers

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag

  Neem de validatiecode over
  captcha