Pedagogiek 0-13 jaar

Personeelstekort? Wij hebben de oplossing! De opleiding Pedagogiek 0-13 jaar biedt zijinstromers de kans om de stap te zetten naar de kinderdagopvang of BSO.

Een zij-instroomdiploma + opleiding Pedagogiek 0-13 jaar = een nieuwe pedagogisch medewerker!

Hoe gaan jullie om met het personeelstekort in de kinderopvang? De opleiding Pedagogiek 0-13 jaar biedt de oplossing!

Door de opleiding Pedagogiek 0-13 jaar te volgen krijgen zijinstromers de kans om de stap te zetten naar de kinderdagopvang of BSO. In combinatie met een zijinstroomdiploma kwalificeert deze erkende aanvullende scholing voor de functie van pedagogisch medewerker.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor zijinstromers die graag in de kinderopvang (Kdv, BSO of allebei!) willen werken, daar nog niet gekwalificeerd voor zijn, maar al wel beschikken over een ander specifiek diploma.

Lees hier welke opleidingen in combinatie met deze opleiding kwalificeren voor de kinderopvang.

Wij bieden bijeenkomsten en e-learning om pedagogische kennis en vaardigheden eigen te maken. Tegelijkertijd gaat een zijinstromer boventallig op de groep aan het werk om vlieguren te maken. Met praktijkopdrachten wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht. Na 3 maanden kan een zij-instromer al gekwalificeerd bij jullie aan de slag!


Een zij-instroomdiploma + opleiding Pedagogiek 0-13 jaar

=

een nieuwe pedagogisch medewerker!


Waarom Pedagogiek 0-13 jaar?

  • Supersnel nieuwe medewerkers op de groep
  • Alles wat een nieuwe medewerker nodig heeft om een vliegende start te maken
  • Geleerde theorie direct in de praktijk toepasbaar
  • Eerst boventallig en begeleid vlieguren maken op de groep, dan na 3 maanden al de functie van pedagogisch medewerker.

Wat ga je leren?

De zijinstromers leren via de 4 pedagogische doelen waarom hun werk als pedagogisch medewerker zo belangrijk is. Om deze doelen in de praktijk te realiseren, leren de zijinstromers over de 6 interactievaardigheden. Ook leren ze over de algemene ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar en leren deze ontwikkeling te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van observatietechnieken of door het toepassen van theorieën uit verschillende pedagogische stromingen. Door de continue vertaling van pedagogisch beleidsplan naar pedagogisch handelen in de praktijk kan een zijinstromer met een rugzak vol kennis en vaardigheden bij jullie aan de slag!

Blended

De opleiding is blended, dat betekent dat deelnemers zowel offline klassikaal als online zelfstandig de opleiding doorlopen. Thuis lekker aan de slag met de e-learning, in bijeenkomsten met andere deelnemers en een deskundige trainer de diepte in en uiteraard uitvoeren in de praktijk op de groep. Met een maatje (een ervaren collega), want zo leert een deelnemer ook tijdens de vlieguren als boventallig pedagogisch medewerker het meest. Daarom heeft de deelnemer toegang tot en ondersteuning van een kinderopvangorganisatie nodig waar hij of zij de praktijkopdrachten kan uitoefenen.

Niveau en Vrijstellingenbeleid

MBO 3 diploma gericht op de kinderopvang. Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat. Voor het certificaat is het nodig dat een deelnemer alle bijeenkomsten aanwezig is en de eindopdracht voldoende heeft gemaakt.

Investering

De studiebelasting bedraagt 33 – 43 uur en is als volgt opgedeeld:
Bijeenkomsten:               12 uur (3 dagdelen)
E-learning:                       10 – 15 uur
Praktijkopdrachten:       11 – 16 uur

De training is zowel incompany als via open inschrijving te volgen.

Startdatum: vanaf januari 2022
Tarief open inschrijving: € 745,- p.p.
Tarief incompany: € 645,- p.p.

Contact

Voor inhoudelijke vragen over de training of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans² op telefoonnummer 030-878 48 81 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.