SLIM subsidie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt in de maand maart 2021 weer de mogelijkheid om de ‘Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ (SLIM) subsidie aan te vragen.

Voor welke activiteiten kan je subsidie krijgen?

Het SLIM-programma kent een brede opzet. Voor de volgende activiteiten kunt u de subsidie aanvragen:

  • Het doorlichten van de onderneming, resulterend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg (geen BOL- of BBL-traject) bij een erkend leerbedrijf.

De start van het initiatief moet uiterlijk binnen zes maanden na het sluiten van het tijdvak plaatsvinden. Een project aangevraagd door een mkb-onderneming mag maximaal twaalf maanden duren. Een project uitgevoerd door een grootbedrijf of samenwerkingsverband mag maximaal 24 maanden in beslag nemen.

De subsidie kan ingezet worden voor het ondersteunen bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk; je zou kunnen denken aan onderstaande methodes:

MethodesManagers / leidinggevendenPedagogisch coach / specialisten(Pedagogisch) Medewerkers
Train de trainer
Leer je eigen team trainen
Coachend Leidinggeven
Stimuleer je medewerkers het maximale uit zichzelf te halen
De Pedagogisch Coach
Coach medewerkers op pedagogische kwaliteit en behaal je IKK erkende diploma
Individuele  coachgesprekken
Persoonlijk en op maat met een ervaren specialist
Een sterke basis
Vervolg op De Pedagogisch Coach en leer je kwaliteiten in te zetten
Vitaliteit
Ontwikkel Vitaliteit, Veerkracht en Wendbaarheid voor optimaal functioneren en floreren in werk en privé
Videofeedback (2021)
Breng interactievaardigheden in beeld en krijg inzicht in jouw kwaliteiten

Mocht je aan de hand hiervan nog vragen hebben of vind je een advies prettig? Wij helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar: info@kanskwadraat.nl

Kijk alvast op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Of stuur een e-mail naar info@kanskwadraat.nl.

Samen laten wij talenten groeien!