Subsidiemogelijkheden

Kans² kent de mogelijkheden voor subsidie om scholingen te volgen en helpt je graag verder in een persoonlijk adviesgesprek.

SLIM-subsidie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt elk jaar twee tijdvakken aan (maart en september) met de mogelijkheid om de ‘Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ oftewel SLIM-subsidie aan te vragen.

STAP-budget – vanaf 1 maart 2022

Het STAP (STimulering ArbeidsmarktPositie) budget vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Met het STAP-budget krijg jij als werkende of werkzoekende een individueel leer- en ontwikkelbudget van maximaal €1.000,- (inclusief btw).
Onze trainingen, opleidingen en e-learnings zijn erkend door de NTRO, daardoor is het STAP-budget voor deze scholingsactiviteiten in te zetten vanaf 1 maart 2022. Bekijk het beschikbare aanbod hier op onze website.

Subsidie Tel mee met taal in 2022

Voor taalscholing van medewerkers is door ministeries van OCW, SZW en VWS geld beschikbaar gesteld voor werkgevers die hun medewerkers op taal willen scholen, via de subsidie Tel mee met taal. Met de subsidie kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen. Ook in 2022 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verbeteren van basisvaardigheden. De aanvraagperiode hiervoor loopt van 1 januari tot en met 28 februari 2022.

NL leert door – in aanvraag

Via de subsidieregeling NL leert door is het mogelijk kosteloos (online) scholingstrajecten te volgen zodat jij je kan bij- of omscholen. Er worden tussen de 50.000 en 80.000 scholingstrajecten gratis beschikbaar gesteld.
De subsidie NL leert door is aangevraagd door Kans2, indien we deze subsidie krijgen toegekend is het mogelijk om een selectie van ons trainingsaanbod kosteloos te volgen.