Waarvoor zet jij de SLIM-subsidie in?

De subsidie stimuleert MKB zich als lerende organisatie te ontwikkelen. Zo kunnen we in kaart brengen wat de ontwikkelbehoefte is binnen jouw organisatie, helpen bij een opleidingsplan, op maat opleidingen op maat of een academie ontwikkelen en nieuwe methodes helpen implementeren binnen de organisatie.

Kans Kwadraat kent de mogelijkheden en helpt je graag verder in een persoonlijk adviesgesprek.

  Neem de validatiecode over
  captcha

  Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt in de maand september 2021 weer de mogelijkheid om de ‘Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ (SLIM) subsidie aan te vragen.

  Voor welke activiteiten kan je subsidie krijgen?

  Het SLIM-programma kent een brede opzet. Voor de volgende activiteiten kunt u de subsidie aanvragen:

  • Het doorlichten van de onderneming, resulterend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg (geen BOL- of BBL-traject) bij een erkend leerbedrijf.

  De start van het initiatief moet uiterlijk binnen zes maanden na het sluiten van het tijdvak plaatsvinden. Een project aangevraagd door een mkb-onderneming mag maximaal twaalf maanden duren. Een project uitgevoerd door een grootbedrijf of samenwerkingsverband mag maximaal 24 maanden in beslag nemen.

  De subsidie kan ingezet worden voor het ondersteunen bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk; je zou kunnen denken aan onderstaande methodes:

  MethodesManagers / leidinggevendenPedagogisch coach / specialisten(Pedagogisch) Medewerkers
  Train de trainer
  Leer je eigen team trainen
  Coachend Leidinggeven
  Stimuleer je medewerkers het maximale uit zichzelf te halen
  De Pedagogisch Coach
  Haal meer uit een lerende organisatie met een pedagogisch coach
  Individuele loopbaangesprekken
  Persoonlijk en op maat met een ervaren specialist
  Een sterke basis
  Vervolg op De Pedagogisch Coach en leer je kwaliteiten in te zetten
  Vitaliteit
  Ontwikkel Vitaliteit, Veerkracht en Wendbaarheid voor optimaal functioneren en floreren in werk en privé
  Videofeedback (2021)
  Breng interactievaardigheden in beeld en krijg inzicht in jouw kwaliteiten

  Mocht je aan de hand hiervan nog vragen hebben of vind je een advies prettig? Wij helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar: info@kanskwadraat.nl

  Kijk alvast op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Of stuur een e-mail naar info@kanskwadraat.nl.

  Samen laten wij talenten groeien!