Op weg naar taal 3F (kort traject)

In 4 bijeenkomsten naar taalniveau 3F

Werk je als pedagogisch medewerker in de kinderopvang maar beschik je nog niet over het vereiste taalniveau 3F? Wil je aan de slag met je taalvaardigheden zodat je een actieve rol kunt spelen bij het verbeteren van het taalniveau van kinderen? Met de inzet van het STAP budget kun je je nu inschrijven voor een 12-uurs online training. Ga samen met een van onze taaltrainers van start!

Programma en methodiek

Tijdens de “Blended” 3F taaltraining krijg je begeleiding van een taaltrainer. Daarnaast oefen je in het blended programma Taalblokken. Tijdens de training verbeter je je mondelinge vaardigheden, spreken en gesprekken voeren en luisteren, begrijpend lezen en schrijfvaardigheid. Zodat je met meer vertrouwen kunt communiceren in de kinderopvang. Je rondt de training af met een erkende taaltoets van UvA Talen.

Resultaat

Na het behalen van de erkende taaltoets heeft een deelnemer een geldig taalcertificaat waarop staat dat de deelnemer de Nederlandse taal beheerst op het niveau 3F: mondelinge taalvaardigheid (IKK) of mondelinge taalvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid (VVE).

Niveau en vrijstellingenbeleid

Voor deze training geldt geen aanvangsniveau en geen vrijstellingenbeleid. Wil je weten of je al voldoet aan de taaleis? Kijk dan in het servicedocument Taaleis van de CAO Kinderopvang – klik hier.

Toets en certificering

Deelnemers ontvangen na het afronden van de training en het behalen van de erkende taaltoets een certificaat Taal 3F.

Investering

De training bestaat uit 4 dagdelen online in het online klaslokaal BigBlueButton. De totale studiebelasting is ongeveer 30 uur inclusief bijeenkomsten en opdrachten. Deze training kost € 795,- per deelnemer.

Je kan hiervoor het STAP-budget van maximaal € 1.000,- gebruiken. 1 september 2022 om 10:00 uur is het vier tijdvak voor STAP-aanvragen geopend. Wees er op tijd bij! Want op=op.