Veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid

Hoe behoudt je vitaliteit en ontwikkel je wendbaarheid om te kunnen meebewegen in een sterk dynamische omgeving?

Waarom deze training?
Werken in de zorg en welzijnssector vraagt om zowel fysieke als mentale veerkracht. Zeker in deze tijd van pandemie die een sterk gestegen zorgbehoefte, veel angst en onzekerheid met zich meebrengt.

De training Veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid biedt jou nieuwe kennis en praktische handvatten voor het behoudt van energie, plezier en optimaal functioneren in werk en privé.

Met inzet van deze kennis, het ontwikkelen van zelfinzicht en het opdoen van de juiste vaardigheden vergroot je jouw veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid.

Resultaat
• Je leert omgaan met hoge stress situaties en de impact daarvan minimaliseren.
• Je leert het verschil herkennen tussen een gezonde ‘stretch’ (het oprekken van je grenzen) en ongezonde stress.
• Je krijgt inzicht in hoe aanhoudende spanning je helder denkvermogen ondermijnt en kan leiden tot spanningsklachten, angst en burn-out.
• Je leert deze signalen bij jezelf en bij de ander herkennen.
• Je krijgt inzicht in je natuurlijke vermogens en persoonlijke kwaliteiten voor het herstellen van emotioneel evenwicht.
• Je leert hoe je een ontspannen staat en helder denkvermogen te behouden in uitdagende situaties in werk en privé. Je leert hoe je de kennis kunt doorgeven aan jouw medewerkers en/of cliënten.

Voor wie?
Voor managers en medewerkers binnen de kinderopvang en de zorg- en welzijnssector.

Programma
De training bestaat uit 4 modules van één dagdeel.

Dagdeel 1: Je eigen koers bepalen
Dagdeel 2: Samenhang van geest en lichaam
Dagdeel 3: Leren surfen op de golven van verandering
Dagdeel 4: Wat is mijn (veer)kracht?

Om borging van het geleerde in de praktijk te waarborgen wordt elke module afgesloten met een persoonlijk actieplan en wordt ‘peer coaching’ en/of intervisie gefaciliteerd.

Methodiek
De training, met parallel daaraan de mogelijkheid voor aanvullende coaching, maakt onder meer gebruik van kennis en methodieken van Human Givens*,  Mindfulness en Positieve Psychologie.  

*Human Givens is een psychologische begeleidingsmethode uit de UK. Gebaseerd op recente kennis van onder meer neurobiologie. Het combineert nieuwe wetenschappelijke inzichten met de sterkste elementen van verschillende grote stromingen in de psychologie. Voor meer informatie zie ook https://www.hgi.org.uk/

Deze training kan ook blended worden aangeboden. Persoonlijke ontmoetingen worden afgewisseld met en ondersteund door een online-werkomgeving. Testen, oefeningen en opdrachten worden online aangeboden voor optimale integratie van de geleerde in de dagelijkse praktijk. De trainers zijn beschikbaar via app en mail voor tussentijdse begeleiding.

Vrijstellingenbeleid
Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Contact
Voor inhoudelijke vragen over de training of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans² op telefoonnummer 030-8784881 of per e-mail info@kanskwadraat.nl.