Veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid

Hoe behoudt je vitaliteit en ontwikkel je wendbaarheid om te kunnen meebewegen in een sterk dynamische omgeving?

Heb jij ook het gevoel dat je 10 ballen in de lucht moet houden? Dat iedereen iets van je wilt? En je eigenlijk niet op deze manier wilt werken? Jij maakt hét verschil, dus jouw vitaliteit is van groot belang!

Deze training geeft je handreikingen om het echt anders te doen! Nieuwe kennis en praktische handvatten voor het behoud van energie, plezier en optimaal functioneren in werk en privé. Jij maakt hét verschil, dus jouw vitaliteit is van groot belang! Met inzet van deze kennis, het ontwikkelen van zelfinzicht en het opdoen van de juiste vaardigheden vergroot je jouw veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid.

Resultaat

  • Je leert omgaan met hoge stress situaties en de impact daarvan minimaliseren.
  • Je leert het verschil herkennen tussen een gezonde ‘stretch’ (het oprekken van je grenzen) en ongezonde stress.
  • Je krijgt inzicht in hoe aanhoudende spanning je helder denkvermogen ondermijnt en kan leiden tot spanningsklachten, angst en burn-out.
  • Je leert deze signalen bij jezelf en bij de ander herkennen.
  • Je krijgt inzicht in je natuurlijke vermogens en persoonlijke kwaliteiten voor het herstellen van emotioneel evenwicht.
  • Je leert hoe je een ontspannen staat en helder denkvermogen te behouden in uitdagende situaties in werk en privé. Je leert hoe je de kennis kunt doorgeven aan jouw medewerkers en/of cliënten.

Voor wie?

Voor medewerkers en managers binnen de kinderopvang en de zorg- en welzijnssector.

Programma

De training bestaat uit 4 modules van elk één dagdeel. Om borging van het geleerde in de praktijk te waarborgen wordt elke module afgesloten met een persoonlijk actieplan en wordt ‘peer coaching’ en/of intervisie gefaciliteerd.

Dagdeel 1: Je eigen koers bepalen
Na de kennismaking en de inleiding gaan we met elkaar aan de slag om te onderzoeken hoe stress zich uit in jouw lichaam en wat het effect daarvan is op jouw werkvermogen. Ook gaan we ervaren hoe je een adempauze kunt nemen. 

Dagdeel 2: Samenhang van geest en lichaam
Je doet kennis op over de vicieuze stresscirkel en leer je hoe je hieruit kunt stappen. Ook leer je meer over de samenhang tussen lichaam en geest. Tenslotte ga je oefenen met het reguleren van emoties.

Dagdeel 3: Leren surfen op de golven van verandering
Je leert het verschil ontdekken tussen zaken waar je wel en geen invloed op kunt uitoefenen. Daarbij ontdek je hoe je in een onrustige omgeving toch je rust kunt vinden. Ook ga je ervaren dat door je aandacht te richten en je focus te houden je beter gaat presenteren.

Dagdeel 4: Wat is mijn (veer)kracht?
Je gaat leren om jouw persoonlijke kwaliteiten te benoemen. Je ontdekt de relatie tussen je kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van feedback uit je omgeving ga je uitdagingen formuleren waar je na deze training zelf mee aan de slag kunt gaan!

Methodiek

De training, met parallel daaraan de mogelijkheid voor aanvullende coaching, maakt onder meer gebruik van kennis en methodieken van Human Givens*,  Mindfulness en Positieve Psychologie.  

*Human Givens is een psychologische begeleidingsmethode uit de UK. Gebaseerd op recente kennis van onder meer neurobiologie. Het combineert nieuwe wetenschappelijke inzichten met de sterkste elementen van verschillende grote stromingen in de psychologie. Voor meer informatie zie ook https://www.hgi.org.uk/

Deze training kan ook blended worden aangeboden. Persoonlijke ontmoetingen worden afgewisseld met en ondersteund door een online-werkomgeving. Testen, oefeningen en opdrachten worden online aangeboden voor optimale integratie van de geleerde in de dagelijkse praktijk. De trainers zijn beschikbaar via app en mail voor tussentijdse begeleiding.

Vrijstellingenbeleid

Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Incompany

Deze scholing wordt incompany aangeboden. Voor een offerte op maat, inhoudelijke vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Kans². Per e-mail info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.