Vitaliteit

Ben je toe aan verandering en verlang je naar een leven in balans, dan is deelname aan dit vitaliteitsprogramma een prachtig cadeau aan jezelf en een waardevolle investering in een gezonde en vitale toekomst!
Waarom ‘Vitaliteit’?
Vitaliteit staat voor energiek, veerkrachtig en gemotiveerd. Vitale medewerkers zijn gezond, hebben volop energie en zijn tevens gemotiveerd om productief te werken. Daarnaast hebben zij plezier in hun werk. Vitaliteit zit ‘m niet zozeer in leeftijd maar in gezondheid en instelling.

Vitaliteit levert medewerkers en bedrijven veel op, ook in economisch opzicht. Als je hard werkt, vraag je veel van jezelf. Dit betekent dat je goed moet zorgen voor jezelf om vitaal te blijven. Vitaal zijn als professional betekent fit zijn op fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel niveau en zingevingsvlak en pro-actief zijn/ (ofwel een gezond persoonlijk leiderschap). Al deze gebieden beïnvloeden elkaar, bij een negatieve balans brengt het je richting een burn-out en bij een positieve balans richting betere prestaties. Dit gaat dus verder dan interventies op het gebied van voeding en beweging en verder dan werken aan ‘BRAVO’ (bewegen, roken, afvallen, voeding en ontspanning). Door te werken aan alle vlakken, werken we aan duurzame vitaliteit, waar mensen zelf mee aan de slag.

Voor wie?
Alle medewerkers en managers in de sectoren kinderopvang, jeugdzorg, welzijn, zorg, overheid en onderwijs.

Resultaat
“Organisaties die vitaliteit centraal zetten, scoren een 14% beter overall resultaat (winst en marge), zijn 17% productiever en ervaren 12% meer loyaliteit.
(bron: Congres Inzet op maat, over duurzame inzetbaarheid, 2015).

Basisprogramma
Je wordt je bewust gemaakt van de ingrediënten van een gezonde actieve leefstijl. Je werkt tijdens dit programma actief aan het vergroten van je eigen duurzame inzetbaarheid. De trainer begeleid je actief bij het realiseren van je persoonlijke doelstelling, bijvoorbeeld een gezond gewicht, een betere (werk-privé) balans en meer vitaliteit. Belangrijk is dat je met dit programma met name werkt aan de oorzaken van je disbalans en niet alleen aan de gevolgen, zodat duurzame resultaten behaald kunnen worden.

Methodiek
De training is interactief, praktijkgericht en gaat uit van een bepaalde mate van verantwoordelijkheid van alle medewerkers. Er is ruimte om onderlinge ervaringen met andere medewerkers uit te wisselen. Tijdens de training nodigen we je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt.

Niveau
Voor deze training geldt geen aanvangsniveau.

Vrijstellingenbeleid
Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Contact
Voor inhoudelijke vragen over de training of een vrijblijvend adviesgesprek kun je contact opnemen met Vincent Polman op telefoonnummer 06-50489065 of per e-mail info@kanskwadraat.nl