Workshop Vitaliteit en veerkracht in de kinderopvang

Inschrijven wachtlijst

In het kort

Jij maakt hét verschil, dus jouw vitaliteit is van groot belang!

Herken je dat gevoel dat iedereen iets van je wilt? Dat je 10 ballen in de lucht moet houden? Dat je zo druk bezig bent dat je jezelf wel eens vergeet? En merk je  dat je je minder fit en vitaal voelt? Misschien vraag je je af wat je kunt doen (of laten) om jouw batterij elke keer weer goed op te  laden. Dan is deze workshop wat voor jou! De workshop ViVe geeft je handreikingen om het echt anders te doen

Vive betekent levendigheid. Vitaliteit en veerkracht zijn kenmerken van het leven en van jouw natuur! Tijdens de workshop ViVe  leer, ontdek en ervaar je welke factoren bijdragen aan vitaliteit en veerkracht. Voor jouzelf en voor  jouw collega’s. Je ontvangt praktische kennis  en eenvoudige handvatten die jou ondersteunen om jouw energie en werkplezier te herstellen en/of te behouden. Ook in uitdagende omstandigheden.

“Je zet je bewustzijn weer op scherp om vaker stil te staan bij je lijf. Hoe voel je je écht en wat kan je eraan doen als je een opgejaagd gevoel hebt. Ik maak nu andere keuzes dan voorheen.

Wanda – pedagogisch medewerker

Programma

Je maakt kennis met onder andere positieve gezondheid, breinwerking en mindfulness. Je krijgt inzicht in wat er voor nodig is om jouw balans te bewaren.  Door korte ervaringsoefeningen merk je hoe jij invloed kan uitoefenen op jouw innerlijke staat van zijn. Na afloop van de workshop heb je een actieplan gemaakt voor jou persoonlijk en handvatten ontvangen om het geleerde te integreren in de dagelijkse praktijk.

Ontdek,  ervaar en leer:

 • Omgaan met hoge stress situaties en de impact daarvan minimaliseren;
 • Hoe aanhoudende spanning je helder denkvermogen ondermijnt en kan leiden tot spanningsklachten, angst en burn-out;
 • Signalen bij jezelf en bij de ander herkennen;
 • Hoe inzicht in jouw natuurlijke vermogens en persoonlijke kwaliteiten kunnen bijdragen aan het herstellen, versterken en behouden van vitaliteit en veerkracht
 • Hoe laagdrempelige acties voor jou het verschil kunnen maken voor hernieuwde energie en werkplezier.

Optioneel: Brainstorm vitaliteit en veerkracht in de organisatie

Vul de workshop aan met een onderlinge kennisuitwisseling en brainstorm. Samen maak je een inschatting van de verschillende invloedsfactoren in de organisatie op vitaliteit en veerkracht. 

 Centraal staat de vraag welke laagdrempelige interventies meer vitaliteit en veerkracht kunnen opleveren in jouw team of binnen jouw organisatie. Hierbij werk je met de 7 thema’s van het duurzame inzetbaarheidsmodel van de sociale partners (SDPI).

Praktisch

Voor wie

Pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches, locatiemanagers, leidinggevenden in de kinderopvang. De training is ook geschikt voor mensen die werken in het onderwijs, de jeugdzorg of bij de overheid.

Studiebelasting

De workshop kan afhankelijk van de wensen variëren van 1,5 tot 3 uur. De training bestaat uit 4 dagdelen van 4 uur.

Onze trainer

De workshop/training wordt begeleid door Joycelyn Bartlett, mindfulnesstrainer, loopbaanbegeleider en counselor. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen, individueel en in groepsverband voor het versterken en/of herstellen van vitaliteit, veerkracht en wendbaarheid in werk en privé.

Meer lezen?

Blog Tips voor meer vitaliteit en veerkracht (deel 1)

Meer uit de workshop halen?

Volg de training Veerkracht en vitaliteit (4 dagdelen)

Dagdeel 1: Je eigen koers bepalen

Je leert hoe je uit de automatische patronen kunt stappen en bewuste keuzes kunt maken die de verandering brengen die jij wenst. Je ontdekt hoe stress jou daarin kan belemmeren. Hoe  uit stress zich in jouw lijf en wat is het effect daarvan op jouw werkvermogen?  Je leert onder meer over het belang van de adem en hoe deze je kan bijstaan in het behouden van jouw koers.

Dagdeel 2: Samenhang van geest en lichaam

Je leert meer over de samenhang tussen lichaam en geest. Je krijgt dieper inzicht in hoe gezonde voeding, fysiek en emotioneel (!) van invloed zijn op het ontwikkelen van jouw potentieel. De vicieuze stresscirkel staat centraal en manieren hoe je hieruit kunt stappen.

Dagdeel 3: Leren surfen op de golven van verandering

Je leert het verschil ontdekken tussen zaken waar je wel en geen invloed op kunt uitoefenen. Daarbij ontdek je hoe je in een onrustige omgeving toch je rust kunt vinden. Je gaat ervaren hoe je je aandacht kan richten en hoe je door focus beter gaat presenteren.

Dagdeel 4: Wat is mijn (veer)kracht?

Tijd om stil te staan bij jouw eigen persoonlijke kwaliteiten. Ontdek de relatie tussen je kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van feedback uit je omgeving ga je uitdagingen formuleren waar je na deze training zelf mee aan de slag kunt gaan!

Contact

Inhoudelijke vragen? Mail of bel ons voor vrijblijvend advies: info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.

Incompany

Deze workshop en training worden alleen incompany aangeboden. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Vrijblijvende offerte aanvragen

  Organisatie

  Jouw naam

  Naam training/opleiding

  Aantal deelnemers aan de training

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag

  Neem de validatiecode over
  captcha