Motorisch spel met de allerjongsten

Marilou Vorsselmans is kinderfysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in het ‘werken’ met baby’s. Tijdens het webinar vertelt ze over de vroeg motorische ontwikkeling en –spel: het nut en het plezier!

Het eerste jaar is de motorische ontwikkeling immens en een belangrijk aanknopingspunt voor spel en interactie. Een baby van 1 maand beweegt ‘totaal’ en onbewust (er is nog geen sturing). Rond de eerste verjaardag staan en/of lopen de meeste dreumesen. We kennen allemaal de motorische mijlpalen, maar kennen we ook het motorisch spel?

Baby’s zijn in hun 1e levensjaar geheel afhankelijk van diegene die hem voedt en verzorgt. Op de eerste plaats is dat natuurlijk de ouder. In de baby- groep van een kinderdagverblijf neem jij als PM’er die belangrijke taak over. Goed om je te verdiepen in de mogelijkheden die motorisch spel biedt.

De ontwikkeling van baby’s verloopt integraal. Dat betekent dat motorisch spel ook de andere ontwikkelingsgebieden positief beïnvloeden: interactie, sociaal-emotioneel, taal-spraak en cognitieve ontwikkeling. 

Interesse in deelname? Stuur je gegevens naar info@kanskwadraat.nl en we informeren je over de data.